Actiuni antidrog si ”Scoala altfel”

Miercuri, 4 aprilie 2012,  reprezentantii Consiliul National al Elevilor, Consiliului Municipal al Elevilor Bucuresti si ai Consiliilor Judetene ale Elevilor Galati si Ilfov au participat la dezbaterea “În România, politica antidrog se face pentru copii”. Evenimentul face parte din proiectul national  initiat de catre Asociatia Nationala Antidrog . Campania nationala de anul acesta poarta denumirea ”Prea rebel sa fii condus” si este sustinuta  de catre Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului.
Dezbaterea s-a desfasurat la Bucuresti, în Senatul României. La acest eveniment a fost prezent si domnul Vasile Blaga, presedintele Senatului României, care a declarat ca desfasurarea acestei activitati în plenul Senatului este o premiera nationala, fiind prima data când locul senatorilor este ocupat de tineri, reprezentanti ai elevilor, viitori senatori ai României.
De asemenea, dezbateri pe aceasta tema au fost organizate la nivelul fiecarui judet, prin Centrele de Prevenire Evaluare si Consiliere Antidrog si institutiile Prefectului, în colaborare cu Inspectoratele Scolare Judetene si Consiliile Judetene ale Elevilor, la care au luat parte reprezentanti ale acestora.
Dezbaterile s-au finalizat cu un concurs de slogane care vor fi folosite pentru viitoarele activitati, campanii, manifestari, derulate de Agentia Nationala Antidrog. Cele mai bune 3 slogane, ale elevilor, au fost premiate în cadrul acestor întâlniri.
Asadar, programul „Scoala altfel” s-a extins si în Senatul României, unde a avut loc un schimb de experienta între reprezentantii Consiliului National al Elevilor si Presedintele Senatului, Vasile Blaga. Astfel, participantii au avut ocazia sa ia la cunostinta îndatoririle pe care membrii Senatului le au.  Pe lânga schimbul de experienta între reprezentantii elevilor si cei ai Senatului, participarea la dezbaterea “În România, politica antidrog se face pentru copii” a facilitat debutul parteneriatului CNE- Asociatia Nationala Antidrog si a reusit sa sustina un scop comun al celor doua organisme, acela de a combate consumul de droguri.