Actiuni în forță pentru siguranța consumatorilor – un fast food și un laborator de cofetărie închise de CJPC

În ultima perioadă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu a realizat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniul protecției consumatorilor , la diverși operatori economici și ca urmare a unor mesaje transmise în mediul online de la consumatorii giurgiuveni .
Astfel, la alti 6 operatori economici din municipiul Giurgiu, au fost constatate abateri grave de la legislația privind protecția consumatorilor. Operatorii controlați au fost:
– HEXINGER HEXI SRL /Giurgiu – fast food, în proximitatea Liceului Tudor Vianu
– FELY CAKE SRL / Giurgiu – laborator de cofetărie
– Vânzători de struguri de masa din jud. Vrancea : ROMANESCU IONUȚ, OPREA BOGDĂNEL CRISTOFOR, DUIA IULIAN CRISTINEL si I.I ARGEȘEANU CRISTINELPentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au aplicat sancțiuni și măsuri complementare, astfel:
– 6 amenzi contravenționale, în valoare totală de 95.000 lei
– 1 avertisment
– oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de aproximativ 1.234 lei .
– 2 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor pentru unitatea fast food și laboratorul de cofetărie

Neregulile constatate în timpul controalelor, au fost :
-condiții necorespunzătoare în laboratorul de cofetărie : paviment neigienizat, materii prime depozitate la temperatura mediului ambiant peste+250C,utilizarea ustensilelor degradate și necorespunzătoare ( vase din plastic, linguri din lemn, cuțite cu nituri ) , cuptoare și tăvi pentru coacere neigienizate cu arsuri de produs,spații frigorifice ruginite și neigienizate .
– în spațiul destinat prepărării produselor de fast food existau insecte vii ( muște ) , depozitarea produselor de curățenie,coșuri de gunoi fără capac,vitrine frigorifice neigienizate, paviment neigienizat, grafice de temperaturi necompletate , produse finite ( sandwich-uri ) depozitate la temperature mediului ambiant .
– utilizarea în tranzacțiile comerciale a mijloacelor de măsurare neverificate din punct de vedere metrologic ( vânzătorii de struguri ) .Acțiunile de control la comercianții de struguri din jud. Vrancea au fost efectuate în colaborare cu reprezentanții IPJ Giurgiu- serviciul de ordine publică ca urmarea unei sesizării înregistrate la serviciul 112.