Actiuni în forță pentru siguranța consumatorilor – un fast food și un laborator de cofetărie închise de CJPC

În ultima perioadă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu a realizat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare, în domeniul protecției consumatorilor , la diverși operatori economici și ca urmare a unor mesaje transmise în mediul online de la consumatorii giurgiuveni .
Astfel, la alti 6 operatori economici din municipiul Giurgiu, au fost constatate abateri grave de la legislația privind protecția consumatorilor. Operatorii controlați au fost:
– HEXINGER HEXI SRL /Giurgiu – fast food, în proximitatea Liceului Tudor Vianu
– FELY CAKE SRL / Giurgiu – laborator de cofetărie
– Vânzători de struguri de masa din jud. Vrancea : ROMANESCU IONUȚ, OPREA BOGDĂNEL CRISTOFOR, DUIA IULIAN CRISTINEL si I.I ARGEȘEANU CRISTINELPentru neregulile constatate, comisarii CJPC Giurgiu au aplicat sancțiuni și măsuri complementare, astfel:
– 6 amenzi contravenționale, în valoare totală de 95.000 lei
– 1 avertisment
– oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme în valoare de aproximativ 1.234 lei .
– 2 măsuri de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor pentru unitatea fast food și laboratorul de cofetărie

Neregulile constatate în timpul controalelor, au fost :
-condiții necorespunzătoare în laboratorul de cofetărie : paviment neigienizat, materii prime depozitate la temperatura mediului ambiant peste+250C,utilizarea ustensilelor degradate și necorespunzătoare ( vase din plastic, linguri din lemn, cuțite cu nituri ) , cuptoare și tăvi pentru coacere neigienizate cu arsuri de produs,spații frigorifice ruginite și neigienizate .
– în spațiul destinat prepărării produselor de fast food existau insecte vii ( muște ) , depozitarea produselor de curățenie,coșuri de gunoi fără capac,vitrine frigorifice neigienizate, paviment neigienizat, grafice de temperaturi necompletate , produse finite ( sandwich-uri ) depozitate la temperature mediului ambiant .
– utilizarea în tranzacțiile comerciale a mijloacelor de măsurare neverificate din punct de vedere metrologic ( vânzătorii de struguri ) .Acțiunile de control la comercianții de struguri din jud. Vrancea au fost efectuate în colaborare cu reprezentanții IPJ Giurgiu- serviciul de ordine publică ca urmarea unei sesizării înregistrate la serviciul 112.

Un comentariu

  1. Mergeți si in Piata Centrala si la florari sa vedeti mizerie si mai ales daca cineva eliberează bon de casa. Este un domn de etnie romă in apropierea ușii care da spre piața cu ruși, care nu cred ca stie sa lucreze cu casa de marcat si se lauda ca are la pol economica oameni si peste tot. Aveti curajul sa intrati in Piata Centrala sa faceti control dar nu 1-2 comisari mai multi si o sa va ia capul. Evaziunea este la ea acasa. Controale dar fără să rasufle la nimeni si veti avea surprize.

Comentariile sunt inchise