Publicat : joi, apr. 9th, 2015

„Scoala Altfel”… la casele de tip familial

din suflet de copilIn cadrul programului Scoala Altfel, derulat in perioada 06 -10 aprilie 2015, elevii de la mai multe unitati de invatamant din municipiul Giurgiu au derulat actiuni in sprijinul copiilor aflati in plasament in casele de tip familial din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu, precum si in sprijinul adultilor cu dizabilitati din cadrul locuintei protejate Comber.

Astfel, in data de 8 aprilie 2015, elevii clasei a III-a A de la Scoala Gimnaziala Mircea cel Batran din municipiul Giurgiu au fost in vizita la Casa de tip familial Andrei, in care se afla in plasament 11 copii cu dizabilitati. Elevii indrumati de d-na invatatoare Cristina Caraconcea au daruit copiilor de la Casa Andrei hainute, jucarii si alimente. In aceeasi zi, mai multi elevi de clasa a X-a   de la Colegiul   National Ion Maiorescu au adus celor 14 copii cu dizabilitati aflati in plasament la Casa de tip familial Daniela daruri constand in cozonaci, fructe si imbracaminte. De altfel, in ultimii 4 ani, in perioada premergatoare sarbatorilor de Paste, elevii indrumati de d-na prof. Grama Doina au fost in mijlocul copiilor de la Casa Daniela, aducandu-le daruri de fiecare data.

Si cei 9 copii de varsta mai mica aflati in plasament la Casa de tip familial Soarele au fost bucurosi de oaspeti. Astfel, in data de 7 aprilie 2015, elevii clasei a X-a G de la Colegiul National Ion Maiorescu, indrumati de d-na prof. Zgorobete Mariana, le-au adus celor mici in dar alimente, jucarii si hainute. De asemenea, si copiii   de la grupa pregatititoare „Buburuzele vesele” de la Scoala Gimnaziala Mircea cel Batran, unii dintre ei insotiti si de parinti,   au fost in vizita la copiiii de la Casa Soarele, in data de 9 aprilie 2015. Indrumati de d-na Cristina Taranu, prof. pentru invatamant prescolar, copiii au dus in dar dulciuri, jucarii, imbracaminte si fructe.

Mai multi copii de clasa a IV-a   de la Scoala Gimnaziala nr. 10 din Giurgiu, indrumati de d-na invatatoare Nicoleta Dumitru, au facut o bucurie adultilor cu dizabilitati din locuinta protejata Comber, structura rezidentiala din cadrul DGASPC Giurgiu. Copiii,unii insotiti si de parinti, le-au prezentat adultilor cu dizabilitati un program artistic si le-au adus fructe, dulciuri, oua rosii si felicitari realizate de ei.

„Toti copiii care au fost in vizita la structurile rezidentiale din cadrul institutiei noastre au promis ca vor reveni si ca actiunile din cadrul acestei saptamani nu vor fi singulare. Ne bucuram ca au inteles importanta implicarii in promovarea solidaritatii sociale, fapt pentru care dorim sa le multumim atat lor, cat si cadrelor didactice si parintilor care s-au implicat in aceste actiuni”, a declarat Denisa Cristescu, consilier in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu.

 

Despre autor

-