Publicat : sâm, Dec 7th, 2013

„IA-MA ACASA DE CRACIUN!”- CAMPANIE DE RESPONSABILIZARE SOCIALA

Persoanele  care doresc sa primeasca in familiile lor un copil institutionalizat  cu ocazia sarbatorilor de Craciun se pot adresa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu.  Campania „Ia-ma  acasa de Craciun !” este derulata de TVR  in colaborare cu Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si are ca scop sensibilizarea tuturor celor care pot oferi copiilor aflati in centre de plasament, sarbatori frumoase, alaturi de o familie.

Pentru a lua acasa, de Craciun, un copil aflat intr-un centru din subordinea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu, solicitantii  trebuie sa depuna o cerere la sediul institutiei (mun.Giurgiu, sos.Alexandriei, nr. 7-9). De asemenea, sunt necesare urmatoarele acte: documente de stare civila (carti de identitate, certificate de nastere, certificate de casatorie-copii xerox), certificate de cazier judiciar, adeverinte medicale eliberate de medicul de familie, adeverinte de venit, recomandari (o recomandare de la locul de munca si una de la vecini), angajament si o  declaratie de confidentialitate. In scopul obtinerii acordului privind invoirea unui copil din sistemul de protectie la domiciliul persoanelor care doresc sa ofere o bucurie copiilor institutionalizati, va fi  necesara  si o deplasare a specialistilor in asistenta sociala  la domiciliul solicitantilor, in vederea evaluarii situatiei familiale a acestora.  Specialistii DGASPC  vor recomanda  copilul care se poate bucura de acesta minivacanta, dupa ce acesta va fi pregatit in acest sens.

Institutiile care au initiat  campania „Ia-ma acasa  de Craciun !”  isi doresc ca aceasta campanie umanitara, de responsabilizare sociala, sa fie un inceput iar familiile care vor gazdui copiii cu ocazia Craciunului sa pastreze legatura cu acestia si dupa minivacanta de sarbatori.

Despre autor

-