Publicat : sâm, apr. 16th, 2016

18 milioane de euro – „gaura” lasata de Lucian Iliescu in bugetul Primariei

sediu-Primarie18 milioane de euro! Aceasta a fost datoria cu care primarul Barbu si-a inceput mandatul in 2012. Iar acum, liberalii il acuza ca nu a facut investitiile electorale pe care ei si le-ar fi  doresc. Liberalii, “intariti” acum cu pesedistul Nicolae Florian pe post de candidat la Primarie si infuzati cu “expertiza” lui Lucian Iliescu sau cu sarmul politic al lui Marin Anton si-au inceput in forta demersurile pentru alte datorii pe care sa le puna pe umerii giurgiuvenilor.
Intr-o recenta conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu a facut precizari despre situatia in care a gasit in 2012 bugetul Primariei Giurgiu, dar si modul in care a reusit sa gestioneze o situatie dificila – aceea de a mentine Primaria pe linia de plutire si de a face si investitii, atat cat ii permiteau sumele incasate de Directia de Taxe si Impozite locale.
N Barbu„Nu marimea datoriei era de speriat, ci faptul că, luna de luna, plăteam câte 11 – 12 miliarde de lei vechi ratelensi dobenzile la bănci. Erau luni când nu reuseam sa încasam atâtia bani si totusi ne-am descurcat. Timp de un an și jumatate, ne-am chinuit cu aceasta situatie, pâna cand, în primavara lui 2014, Guvernul Ponta a achitat arieratele pentru primarii, din Fondul de Rezerva al Guvernului”, a declarat primarul Barbu.
Vorbind despre solutiile fostului primar Lucian Iliescu de a aduna bani la buget pentru plata datoriilor pe care le facuse, Nicolae Barbu a precizat ca aceste solutii erau pe cat de simple, pe atat de paguboase pentru municipalitate: vanzarea de terenuri.
“Pe vremea fostului primar, cea mai la indemana solutie a fost aceea de a vinde terenuri, pe sistemul “vindem sau concesionam”. solutie sustinuta in consiliul local de consilierii PNL. Din 2012 am schimbat acest sistem si chiar am reusit sa adaug la zestrea orasului inca 32 de hectare de teren”, a declarat Nicolae Barbu.

Despre autor

-