Publicat : sâm, sept. 19th, 2015

20 de programe internationale moderne de educatie financiara, antreprenoriala si orientare profesionala, oferite gratuit elevilor din judetul Giurgiu

JAElevii români vor putea urma in acest an scolar 20 de module, implementate gratuit de organizatia Junior Achievement (JA) România, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Știintifice si prin sustinerea financiara a comunitatii de afaceri.

Organizatia pune la dispozitia elevilor si profesorilor programe internationale adaptate realitatii economice din România, ce cuprind module learning by doing pentru fiecare nivel de studiu – primar, gimnazial, liceal, universitar – in sase domenii esentiale: dezvoltarea abilitatilor de viata, educatie financiara, antreprenoriala, economica, orientare profesionala si educatie pentru sanatate si viata activa.

Elevii si profesorii din programele JA primesc gratuit un pachet educational complet, ce cuprinde manuale si materiale auxiliare, traininguri si webinarii, consultanta voluntara la clasa din partea JA si a unor profesionisti din mediul de afaceri, acces la competitii nationale si internationale si posibilitatea de a câstiga burse si finantari pentru proiecte scolare si de business.

Continutul practic al programelor vine in completarea notiunilor teoretice specifice programei obligatorii, aducând scoala mai aproape de viata reala. Anul trecut, peste 4.200 de profesori au ales sa predea module JA, oferind elevilor posibilitatea de a deprinde noi abilitati si de a interactiona cu profesionisti din mediul de business ce participa la ore ca voluntari.

Potrivit studiilor de impact realizate la nivel international in reteaua JA ce cuprinde 30 de tari din Europa si 123 in lume, absolventii programele JA au mai multe sanse de angajare, lanseaza mai multe business-uri si câstiga mai bine decât colegii lor. In România, alumnii JA se regasesc in noile generatii de antreprenori si in managementul unor mari companii.

”Pentru mine, principala problema in scoala era ca nu vedeam utilitatea unora dintre cunostintele pe care trebuia sa le asimilez. Din pacate, multi tineri se plâng si acum exact de lucrul asta. Mult mai târziu, in viata reala din afara scolii, constati ca poti aplica ceea ce ai invatat la scoala sau ca ai invatat ceva util, un <<ceva>> pe care, din pacate, nu ti-l mai amintesti. Marele avantaj al cursurilor JA este ca sunt practice. Ce inveti, aplici imediat si astfel informatia se fixeaza. (…) Cu ajutorul lor am inteles cum trebuie sa gândesc pentru a putea deschide o firma si mai ales care sunt factorii care influenteaza succesul unei afaceri.” – Cosmin Malureanu, fondator si CEO Ascendia Design si câstigator in 2014 al competitiei europene eSkills for Jobs la categoria Antreprenoriat digital.

In anul scolar 2014-2015, peste 280.000 de tineri din peste 1.600 de unitati de invatamânt din toata tara au urmat programele JA, intrând in reteaua internationala JA, din care fac parte 39 de tari din Europa si 123 din lume. Elevii si studentii inscrisi in programul de antreprenoriat au câstigat finantari de peste 20.000 de euro pentru proiectele lor de business si au fost sprijiniti sa participe la competitii internationale.

 

Junior Achievement România in cifre (2014-2015)

  • 000 elevi si studenti
  • 194 profesori
  • 640 de unitati de invatamânt
  • 512 localitati din 42 judete
  • Peste 70 de programe, competitii, evenimente si proiecte
  • Peste 10.000 de ore de voluntariat la clasa, sustinute de consultantii voluntari din comunitatea de afaceri

 

Mai multe informatii despre programele JA România sunt disponibile pe www.jaromania.org.

Despre autor

-