Publicat : mar, aug. 4th, 2015

45 de amenzi pentru „spargatorii de seminte”

2In conformitate cu prevederile Hotararii de Consiliu Local nr. 6/2013, art. 9, alin. 9, lit h, privind aruncarea de hartii, bilete, resturi de tigari, coji de seminte, ambalaje de orice natura pe strazi, alei pietonale, parcuri, zone verzi, arene sportive sau alte locuri publice, Politia Locala Giurgiu, in baza unui Plan de actiune, in perioada 20 – 31 iulie 2015, a actionat pe raza municipiului, cu precadere in Parcul Steaua Dunarii, Parcul Mihai Viteazul si Port Giurgiu, cu un numar suplimentar de politisti locali, impotriva acelora ce nu respecta prevederile legale mentionate. Astfel, in aceasta perioada, au fost aplicate un numar de 45 de sanctiuni contraventionale celor ce au incalcat prevederile sus amintite, in valoare totala de 5.600 lei.

De la inceputul anului si pana in prezent Politia Locala a sanctionat 90 de persoane fizice care nu au pastrat curatenia pe domeniul public si pe spatiile verzi, cuantumul amenzilor contraventionale insumand 9200 lei.

Contravenientilor ce au fost surprinsi consumand seminte de floarea soarelui si aruncand cojile pe domeniul public, dar nu numai, li s-a pus in vedere obligatia cetateneasca de a aduce locul la starea initiala de curatenie, iar celor ce au dorit acest lucru, li s-a pus la dispozitie matura si faras.

Directia Politiei Locale Giurgiu, actioneaza in continuare, in vederea verificarii respectarii prevederilor legale si sanctioneaza incalcarea acestora.

Despre autor

-