Publicat : mar, iun. 2nd, 2015

A fost aprobata limita de viteza in municipiul Giurgiu – 50 Km/ora

50 pe oraMunicipiul Giurgiu este unul dintre putinele orase din tara in care, pe anumite tronsoane de drumuri publice, limita de viteza inca mai este de 60 km/ora. In sedinta din data de 28 mai, consilierii locali au votat modificarea vitezei de deplasare a autovehiculelor de la 60 la 50 km/h. Principalul motiv care a stat la baza acestei hotarari il reprezinta cresterea numarului de accidente rutiere, acestea avand drept cauza viteza, sub cele doua forme, excesiva si neadaptata. Astfel, soferii care vor circula pe Bulevadrul Bucuresti, se vor deplasa  cu 50 km/h.
Primarul Nicolae Barbu spune ca si plangerile venite de la giurgiuvenii ce locuiesc pe strazile proaspat reparate, care cer montarea de limitatoare de viteza, acuzand soferii ca alearga in voie pe aceste strazi, l-au determinat sa initieze acest proiect de hotarare. Edilul sef a mentionat ca va cere ajutorul Politiei, solicitand totodata  aparitia radarelor in aceste zone cu probleme.
Argumentele Politiei (institutia care a constibuit la luareaacestei decizii printr-o serie de informatii si date statistice puse la dispozitia autoritatilor locale) sunt cat se poate de reale. „Pe toata lungimea Bulevardului Bucuresti, segment de drum care asigura legatura cu DN5 si zona centrala a orasului, s-au infiintat trei sensuri giratorii, existand un numar de 16 treceri pentru pietoni semnalizate prin indicatoare si marcaje, din care patru treceri de pietoni care orienteaza pietonii in traversarea strazii in doi timpi, obligandu-i sa se asigure corespunzator. In ceea ce priveste intensitatea traficului, Bulevadrul Bucuresti este considerat principala artera de circulatie din oras, preia majoritatea fluxurilor de autovehicule, biciclisti si pietoni care se deplaseaza zilnic in si dinspre zonele adiacente, atingand valori de trafic ridicate la orele de intrare si iesire a personalului de la serviciu, intre orele 6.30-8.00 si 15.00-17.00” – se mai specifica  in comunicatul Politiei.

Despre autor

-