Publicat : mar, mart. 10th, 2015

A incetat din viata compozitorul Teodor Bratu

tb la pian marePe 8 martie 2015 a incetat din viata, la varsta de 93 de ani, compozitorul Teodor Bratu.

Originar din Giurgiu (comuna Gogosari),absolvent al conservatorului Ciprian Porumbescu si membru al Uiniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania din 1949, Teodor Bratu a abordat in creatia sa o mare diversitate de genuri si tematici muzicale, de la muzica simfonica si opera (7 din cele 9 asemenea lucrari fiind jucate de-a lungul timpului pe scenele teatrelor de opera din Bucutresti, Iasi si Craiova) pana la piese si cicluri corale si muzica pentru copii.

Daruit de Dumnezeu cu harul minunatei randuiri a sunetelor, a cantat si cinstit in vasta sa creatie marile sale iubiri: tara, poporul si istoria lui, marturie stand pe langa opera muzicala si cea literara, in care a slavit pamantul romanesc si istoria lui de la Dromihete si pana la Romania zilelor noastre.

Rasplatit pentru munca si creatia sa cu numeorase premii si medalii, Teodor Bratu a fost si va ramane in istoria culturala a acestei tari un mare artist, creator si patriot.

Slujba de inmormantare a compozitorului Teodor Bratu va avea loc miercuri, 11 martie, ora 12, la cimitirul Cernica Nou (privat).

Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Despre autor

-