Publicat : Dum, iul. 5th, 2015

Abonamente de calatorie in mijloacele de transport urban pentru persoanele cu dizabilitati

abonamenteAvandu-se in vedere faptul ca operatorul local  pentru tranportul urban in comun s-a schimbat la data de 01 iulie 2015, este necesar ca persoanele  cu dizabilitati care beneficiaza de gratuitate la transportul urban sa se prezinte la sediul  SC Liber Trans Com SRL, in vederea eliberarii unui abonament.

Conform prevederilor legale, beneficiaza de gratuitate la transportul urban persoanele cu handicap grav sau accentuat precum si insotitorii persoanelor cu handicap grav. Acestor persoane le-au fost eliberate  de catre Directia Generala de Asistenta Sociala Giurgiu legitimatii de transport urban gratuit; pentru  a putea beneficia in continuare de gratuitate la transportul urban  este necesar ca persoanele in cauza  sa se prezinte la sediul noului operator de transport local (situat  in municipiul  Giurgiu, str. Gloriei nr. 5) pentru a primi abonamentul care va fi valabil pe durata valabilitatii certificatului de incadrare in grad de hadicap. Pentru a intra in posesia abonamentului pentru gratuitate la transportul urban, solicitantii trebuie sa prezinte  copia cartii de identitate, copia certificatului de handicap si legitimatia pentru transport gratuit emisa de DGASPC Giurgiu.

In  cursul anului trecut, DGASPC Giurgiu a emis legitimatii de calatorie gratuite pentru 349 de persoane  cu dizabilitati si insotitori ai acestora, cu domiciliul pe raza municipiului Giurgiu. De la inceputul acestui an  au fost emise astfel de legitimatii pentru  196 de persoane domiciliate in municipiul Giurgiu.

Despre autor

-