Publicat : joi, iul. 6th, 2017

Absolvenţii de liceu, promotia 2017 trebuie să depuna actele pentru indemnizaţia de somaj pana pe 25 iulie

acte somajAgentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) reaminteste absolventilor institutiilor de invatamant promotia anului 2017 ca data de 25 iulie 2017 este termenul-limită până la care acestia se pot înscrie în evidenţele AJOFM pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj, in cazul in care nu reuşesc să se angajeze sau nu urmează o formă de învăţământ. Cei care se vor inscrie dupa aceasta data vor primi doar asistenţa personalizata in vederea identificarii si ocuparii unui loc de munca şi posibilitatea urmarii unui curs de formare profesionala.
Pentru a evita aglomeratia care se poate crea la sfarsitul perioadei de inregistrare, rugam absolventii sa se prezinte si in perioada urmatoare la sediul AJOFM in vederea inscrierii in baza de date
Absolvenţii instituţiilor de invatamant inregistraţi la AJOFM beneficiaza de informare şi consiliere profesionala, mediere pentru identificarea unui loc de munca, precum şi de facilitati financiare. De asemenea, în scopul asigurarii reconversiei și integrarii pe piaţa muncii, absolvenţii pot participa la programe de formare profesionala.
In vederea inregistrarii la agentiile de ocupare, absolvenţii trebuie sa prezinte urmatoarele documente:
– CI (copie şi original);
– act de studii sau adeverinţa (copie şi original);
– certificat de naştere (copie şi original);
– certificat de casatorie – daca este cazul (copie şi original);
– adeverinţă medicala – cu specificaţia “Apt pentru munca” sau cu eventuale restricţii medicale;
– adeverinţă eliberata de administraţia financiara din care să rezulte venitul realizat.
Data absolvirii cursurilor in anul şcolar 2016 – 2017 este 26.05.2017 pentru elevii care au promovat la toate disciplinele, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de bacalaureat. Elevii care nu au situația școlară încheiată se pot înregistra în evidențele AJOFM în termen de 60 zile de la data promovarii examenului de corigenta (data înscrisa in adeverinta eliberata de instituția de învatamant).
Relatii suplimentare se pot obtine de la sediul AJOFM Giurgiu din mun. Giurgiu, sos. Bucuresti, bl. 202/5D, sc. A, B, C, parter + mezanin; tel.: 0246/230613 sau la Punctul de Lucru din orasul Bolintin Vale – b-dul Republicii ( incinta Bibliotecii orasenesti), tel: 0246/271.066.

Despre autor

-