Publicat : vin, feb. 20th, 2015

Actiuni de informare a soferilor cu privire la conditiile de transport a copiilor

centuraAvand in vedere recentele modificari si completari ale Regulamentului de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, aprobat prin HG 1.391/2006, politistii rutieri au desfasurat cu sprijinul mass-media actiuni de informare a conducatorilor auto cu privire la conditiile de transport ale copiilor si portul centurii de siguranta de catre acestia.

In ziua de 20 februarie a.c. politistii giurgiuveni au desfasurat o actiune pentru informarea conducatorilor auto cu privire la conditiile de transport ale copiilor si a portului centurii de siguranta.

La actiune politistii insotiti de jurnalisti au oprit conducatori auto pentru a le face recomandari si a distribui pliante preventive.

Modificarile legii s-au bucurat de o buna mediatizare din partea mass-mediei.

Reamintim cateva din principalele modificari:

– Conducatorul autovehiculului este sanctionat cu 4-5 puncte si 3 puncte penalizare in situatia neasigurarii ca persoanele minore poarta centuri de siguranta sau sunt transportate in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate sau nerespectarii dispozitiilor privind transportul in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta.

– Copiii cu o inaltime de pana la 135 cm pot fi transportati in autovehicule echipate cu sisteme de siguranta pentru conducator si pasageri, doar daca sunt fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii instalat in autovehicul. Dispozitiile nu se aplica in cazul transportului in autovehicule destinate transportului public de persoane, precum si in taxi, daca in acesta din urma copilul ocupa orice alt loc decat cel de pe scaunul din fata. Transportul copilului in varsta de pana la 3 ani, in acest caz, se realizeaza sub supravegherea unei persoane, alta decat conducatorul de autovehicul.

Despre autor

-