ALEGE SĂ FII CORECT! Semnalează corupția la Call center-ul anticorupție al D.G.A. – 0800.806.806!

Linia Call center anticorupție – 0800.806.806 a fost lansată în anul 2005, odată cu operaționalizarea Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.), structură specializată în prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție săvârșite de către angajații din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne – Poliție, Regim permise de conducere, Pompieri, Jandarmi, Poliție de Frontieră, Prefectură, Pașapoarte, etc..
Call Center reprezintă canalul de comunicare între cetățeni și Direcția Generală Anticorupție, pentru sesizarea faptelor de corupție aflate în competența acestei instituții.
Operatorul telefonic aflat la capătul firului este întotdeauna pregătit să asculte, informează cetățenii cu privire la competența instituției, apoi acordă îndrumările necesare privind posibilitatea formulării unei sesizări la D.G.A, în cazul săvârșirii unor fapte de corupție.
În situația în care aspectele semnalate nu sunt de competența D.G.A., operatorul îndrumă cetățenii către instituțiile cărora se pot adresa pentru soluționarea cererilor lor.
Recomandăm cetățenilor ca, în situaţia în care un funcţionar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne le solicită sume de bani sau bunuri contra unui serviciu, să semnaleze aceste aspecte, la Call center-ul anticorupție – 0800.806.806, apelabil gratuit din orice rețea, inclusiv din cele de telefonie mobilă.
De asemenea, recomandăm cetățenilor să nu dea sume de bani sau alte foloase funcționarilor din cadrul M.A.I., întrucât fapta constituie infracțiunea de dare de mită prevăzută de art. 290 Cod Penal și pedepsită cu închisoare de la 2-7 ani.
Cetățenii mai pot semnala faptele de corupție (luarea de mită, darea de mită, traficul de influență și cumpărarea de influență), la structura teritorială din cadrul Direcției Generale Anticorupție,
SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPTIE GIURGIU cu sediul în municipiul Giurgiu, strada Călugăreni nr. 26, județul Giurgiu
Telefon/Fax: 0246.207.180
e-mail: giurgiu.dga@mai.gov.ro
De reținut este că lupta împotriva corupției se realizează de către instituțiile abilitate să prevină și să combată acest fenomen, însă este nevoie și de implicarea cetățenilor, care trebuie să semnaleze de îndată orice faptă de corupție săvârșită de către personalul Ministerului Afacerilor Interne.