“APA SERVICE” Giurgiu – INFORMAŢII DE INTERES PUBLIC (3)

reclama apa serviceOperatorul regional de apă şi canal “Apa Service” SA Giurgiu continuă seria de informaţii legate de obiectul său de activitate, încercând astfel să răspundă, în avans, unor posibile întrebări ale consumatorilor.
Cu precizarea că toate aceste informaţii pot fi regăsite pe site-ul societăţii, la adresa apagiurgiu.ro -Informaţii de interes public- Întrebări frecvente despre: , astăzi abordăm subiectul:
Branșament
• Ce este BRANȘAMENTUL de apă?
Branșamentul de apă este partea din rețeaua de alimentare cu apă, care asigură legatura dintre rețeaua publică de distribuție și rețeaua interioară a unei incinte sau a unei clădiri.
• Ce este CONTORUL DE BRANȘAMENT?
Contorul de branșament este aparatul de măsurare a cantității de apă consumată de utilizator, care se montează pe branșament între două vane-robinet, la limita proprietații utilizatorului, în căminul de branșament. Contorul este ultima componentă a reţelei publice de distribuție, fiind utilizat la determinarea cantității de apă consumată, in vederea facturării.
• Care este limita de proprietate dintre reţelele patrimoniului public și cel privat?
Delimitarea dintre reţeaua publică de distribuție si instalația interioară a utilizatorului o constituie:
• Căminul de branșament, respectiv contorul de branșament, care este ultima componentă a rețelei publice de distribuție;
• Vana de concesie, în cazul în care branșamentul nu este contorizat, iar vana este montată la o distanță de max. 1-2 m de limita de proprietate;
• Limita de proprietate a imobilului, în cazul în care branșamentul nu este prevăzut cu vană de concesie sau dacă aceasta este montată la o distanță mai mare de 1-2 m de limita de proprietate, în interiorul proprietății.
Branșamentul până la contor, inclusiv căminul de branșament și contorul, aparține reţelei publice de distribuție a apei, indiferent de modul de finanţare a realizării acestuia.
• Care sunt drepturile și obligațiile clienților legate de contorul de branșament?
Contorul de branșament se întreține de către Compania Apa Service Giurgiu. După ce a fost montat contorul, clientul are obligația de a proteja aparatul și de a permite accesul reprezentanților Companiei pentru citire si intervenție. Clientului îi este interzis sa intervină în orice fel asupra contorului.
• Cine verifică contoarele de branșament?
Contoarele se verifică în Laboratorul Metrologic al Companiei Apa Service SA Giurgiu, care a fost autorizat de către Biroul Român de Metrologie Legală.
• Cum se citește indexul contorului?
Indexul care trebuie citit este reprezentat de cifrele scrise cu negru (tamburii contorului). Acestea nu sunt desparțite de nicio virgulă. Unitatea de masură este metrul cub (m3). Subdiviziunile nu se citesc.