Publicat : mie, sept. 9th, 2015

Asociatia Atitudinea Civica Iancu Mariana din Giurgiu a donat ghiozdane si rechizite scolare pentru copiii defavorizati social si cu risc de abandon scolar

iancu 3Saptamana trecuta, Aociatia Atitudinea Civica Iancu Mariana din Giurgiu a defasurat o campanie de constientizare a familiilor cu copii aflati in risc de abandon scolar, in cadrul proiectului “NU ABANDONATI SCOALA” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCATIONAL PENTRU TINERI al asociatiei pentru anul 2015.

In cadrul campaniei de constientizare a familiilor cu copii aflati in risc de abandon scolar, presedinta ASOCIATIEI ATITUDINEA CIVICA IANCU MARIANA din GIURGIU, conf. univ. dr. Mariana Iancu a donat ghiozdane si rechizite scolare, respectiv caiete dictando, caiete de matematica, pixuri, creioane, mai multor copii nevoiasi, din grupuri sociale defavorizate, de saraci, cu mai multi copii, romi. Elevii aflati in risc de abandon scolar au fost identificati de membrii asociatiei si de voluntari ai acesteia, cadre didactice de la Scoala ,,MIRCEA CEL BATRAN’’, copiii respectivi fiind, in principal, locuitori defavorizati social ai cartierului ,,Istru’’ din Giurgiu.

In aceasta campanie de constientizare a familiilor cu copii aflati in risc de abandon scolar, doamna presedinta conf. univ. dr. Mariana Iancu a purtat convorbiri individuale si discutii de grup cu elevii si parintii prezenti la actiune pentru a preveni abandonul scolar, aceasta fiind o problema in invatamantul giurgiuvean si nu numai, dar chiar si pentru identificarea altor probleme sociale si comunitare ale lor, in vederea semnalarii la institutiile statului si introducerii acestora pe agenda publica.

Fiecare participant la proiect a primit si cate o carte de vizita, in vederea comunicarii pentru facilitarea rezolvarii problemelor de abandon scolar, a problemelor sociale de catre ASOCIATIA ATITUDINEA CIVICA IANCU MARIANA din GIURGIU prin intermediul institutiilor statului abilitate, asociatia facand apel la acestea sa nu abandoneze institutiile de invatamant, sa ia in calcul problema abandonului scolar in Giurgiu si sa actioneze cu un set de masuri de prevenire a acestuia si de readucere la scoala a celor care abandoneaza scoala.

Cu atitudine constructiva, pozitiva si morala, ASOCIATIA ATITUDINEA CIVICA IANCU MARIANA  va continua sa implementeze proiectul “NU ABANDONATI SCOALA” si prin alte actiuni in cadrul parteneriatelor cu scoli si licee din Giurgiu, prin pasiunea si dedicarea profesionala a cadrelor didactice, membre si voluntare ale asociatiei.

Despre autor

-