Publicat : mar, feb. 24th, 2015

Atelier de lucru – Cetatea Giurgiu ar putea fi inclusa in circuitul turistic

arh 1Compartimentul Arhitectura Urbana si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Municipiului Giurgiu in colaborare cu Depatamentul Sinteza de Proiectare, din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism „ Ion Mincu”- Bucuresti organizeaza in perioada 16 februarie – 18 martie un atelier privind studiul modalitatilor de interventie in situri deja construite si corelarea noilor forme proiectate cu revitalizarea constructiilor existente din punct de vedere al expresiei, al impactului volumetric sau al noilor utilitati.

Sub egida „Operatiuni in situri cu personalitate”, Departamentul Sinteza de Proiectare a ales ca tema Cetatea Giurgiu, unde urmareste exersarea operarii in situri deja construite si corelarea noilor propuneri cu reablilitarea constructiilor existente din punct de vedere volumetric si functional, realizarea racordului la spatiul proxim si incadrarea in contextul studiat. In principal, dupa efectuarea analizei zonei, studiul se va concentra pe stabilirea unor programe, apreciate ca necesare pentru revitalizarea amplasamentului respectiv.

Scopul acestui atelier este propunerea de interventie minima, dar de impact in vederea includerii Cetatii Giurgiu in circuitul turistic. Minimumul de interventie presupune propunerea unui traseu de vizitare si a unui muzeu de sit cu spatiu expozitional si spatii de depozitare, grupuri sanitare, spatii tehnice, etc., zona de vanzare suveniruri, platforme parcare vizitatori , bileterie, cabina paza si imprejmuire.

arh 2Intregul atelier se va desfasura in cadrul Facultatii de Arhitectura, pe echipe , iar rezultatele si plansele vor fi predate sub forma unei brosuri A3 in format pdf. Miercuri, 18 februarie, profesorul coordonator conf. dr. arh. Georgica MITRACHE si asistentul sau dr. arh. Dragos Mihai DORDEA, impreuna cu studentii au fost prezenti la Giurgiu, pentru a vizita sit-ul si muzeul- sectorul de arta medievala, unde au fost primiti de arhitectul sef al municipiului Anne Marie GACICHEVICI si dl. Emil PAUNESCU care a prezentat pe scurt istoria lui Mircea cel Batran si importanta lui pentru Giurgiu.

In data de 4 martie, in cadrul Facultatii de Arhitectura, va avea loc o critica de atelier, in care studentii vor prezenta o situatie a stadiului actual al lucrarilor, iar pe data de 18 martie va avea loc prezentarea finala a rezultatelor, in sala de consiliu a Primariei Municipiului Giurgiu.

Rezultatul acestui atelier va intra in arhiva Primariei Giurgiu, putand fi utilizat ca baza in proiectarea unor viitoare propuneri, in vederea accesarii de fonduri.

 

Despre autor

-