Publicat : joi, apr. 2nd, 2015

Calugareni – un nou punct de lucru al ISU Giurgiu

operationalizareIn scopul reducerii timpului de raspuns si eficientizarii interventiei in zona de competența a județului Giurgiu, incepand cu data de astazi, 01.04.2015, a fost operaționalizat Punctul de lucru in localitatea Calugareni.

Raionul de interventie propus pentru punctul de lucru cuprinde urmatoarele comune:

– Calugareni cu satele apartinatoare Crucea de Piatra, Uzunu, Branistari si Hulubesti;

– Stoenesti cu satele apartinatoare Ianculesti si Mirau;

– Singureni cu satele apartinatoare Cringuri si Stejaru;

– Adunatii Copaceni cu satele apartinatoare Varlaam si Mogosesti;

– Mihai Bravu.

Prin infiintarea punctului se vor scurta distantele dintre raionul de baza si localitatile din raionul propus si, implicit, se va reduce timpul de raspuns in situatii de urgenta.

Punctul de lucru va funcționa cu o autospeciala de stins incendii cu modul de descarcerare si prim ajutor (AT 5000) care va fi dislocata de la Detasamentul de pompieri Giurgiu, iar echipajul va avea in componenta cel putin un servant – paramedic / tura.

Spatiul in care va functiona punctul de lucru este pus la dispozitie spre folosinta gratuita de Primaria comunei Calugareni care va asigura si cheltuielile de intretinere ale acestuia.

Conducerea inspectoratului intreprinde demersurile necesare ca, in perioada urmatoare, sa fie operationalizata si o substatie SMURD in cadrul acestui punct de lucru.

Despre autor

-