Publicat : mar, iul. 25th, 2017

Canalizarea pluviala subdimensionata baga municipalitatea la cheltuiala

GIURGIU pluvialaMunicipalitatea a luat in serios capriciile naturii si fenomenele extreme, astfel ca se preocupa de redimensionarea canalizarii pluviale.
Intr-o recenta conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu a precizat ca municipalitatea va initia investitii in sistemul de canalizare pluviala, astfel incat sa se evite inundatiile stradale.
Vorbind despre canalizarea pluviala, edilul sef a spus ca aceasta este subdimensionata, realizata cu conducte de dimensiuni mici (300 mm in diametru), iar odata cu asfaltarea masiva a strazilor, volumul de apa pe care canalizarea il capteaza in conditii meteo extreme este foarte mare, iar sistemul nu poate face fata. Ceea ce duce la inundatii in anumite zone din oras.N. barbu“Impreuna cu Apa Service vom demara o investitie pe care o vom scoate la licitatie in aceasta toamna, investitie care vizeaza canalizarea pluviala din zona de case din nord-vestul municipiului. Investiția constă într-un canal colector cu aproape un metru diametru care va descărca în bazinul de pe Berzei și de acolo, cu două pompe puternice de 1.000 (noi acolo avem o pompă de 700, care va rămâne pentru rezervă), să evacueze forțat tot ce colectăm din zona Ramadan. Deci de la Ghizdarului și până la Sloboziei tot ce se colectează vor duce gravitațional în bazinul din Berzei, iar de acolo, prin pompare, direct în Canalul Cama.
În ceea ce privește problema de la sensul giratoriu Căprioara, unde se strânge o mare cantitate de apă de la străzile situate la o cotă mai înaltă, când se va face reconfigurarea sensului giratoriu și revenirea la stradă deschisă traficului rutier pe un sens al străzii Gării, sub acel sens giratoriu se va construi un bazin mare care să preia surplusul de apă, iar de aici să fie pompat în zona cea mai înaltă ca să curgă gravitational”, a precizat primarul Barbu.
Edilul sef a mai spus ca finanțarea acestor investiții se va realiza din surse proprii ale municipalitatii, deoarece cheltuielile cu canalizarea pluvială nu sunt eligibile pe programele de finanțare europene sau naționale.

Despre autor

-