Catalogul electronic ar putea “sa ne scape” de locul neonorant pe care il ocupam in clasamentul national

catalogMiercuri, 17 februarie, primarul municipiului a avut o intalnire cu directorii unitatilor scolare din Giurgiu si reprezentantii firmei care a castigat licitatia pentru implementarea sistemului in scolile si liceele din oras.
Proiectul de introducere a catalogului electronic in scolile din municipiu a fost demarat in urma cu doua luni si va fi implementat din semestrul II al anului scolar in curs.
“Feedback-ul introducerii catalogului electronic in scolile din municipiul Giurgiu este unul pozitiv din partea tuturor celor implicati. Parintii vor avea un mare avantaj, pentru ca ei sunt cei mai interesati de activitatea scolara a copilului. Profesorii vor adopta acest sistem, iar elevii il vor accepta… Parintii, in schimb, vor avea acces la datele legate de copilul lor: absente, note, etc. Un alt avantaj al acestui sistem este incurajarea competitiilor dintre elevi, intre clase sau intre scoli. Dar, de departe cel mai mare avantaj il poate constitui cresterea promovabilitatii la bacalaureat, astfel incat sa scapam de locul codas pe care il ocupam la nivel national. In ce priveste costurile investitiei, bugetul municipalitatii nu va fi afectat, pentru ca aceste costuri – inclusiv mentenanta – vor fi decontate din cotele de TVA”, a precizat primarul Nicolae Barbu.
Edilul sef a mai precizat ca firma care a castigat licitatia a venit – in aceeasi oferta – cu un bonus, in sensul ca numarul tabletelor (cataloage electronice) a fost suplimentat pentru toti profesorii, fata de oferta initiala in care era un catalog pentru fiecare clasa.