Publicat : joi, apr. 14th, 2016

Ce spun doi fosti prefecti despre numirea lui Zorel Niculcea: umilinta la care este supus judetul Giurgiu de catre guvernul technocrat

n bAdmitem ca inlocuirea prefectului Lavinia Crisu sa se fi facut pe criterii juste de catre guvernul technocrat. Dar de ce era nevoie ca acelasi guvern sa umileasca judetul Giurgiu aducand un prefect din afara judetului? Si ca sa fie “pe fata”, au inlocuit un prefect banuit ca ar cocheta cu PSD-ul cu unul care este liberal sadea…
Nu poti sa nu te intrebi daca acest prefect va face sau nu naveta… Daca va fi navetist, sigur va folosi masina institutiei, combustibilul institutiei, eventual si soferul Institutiei Prefectului. Daca nu va face naveta, Guvernul trebuie sa ii asigure cazarea si masa pe timpul exercitarii mandatului. Ne plangem ca judetul este sarac, ca bugetul tarii este vai de mama lui iar guvernul technocrat nu a gasit un giurgiuvean sa conduca Prefectura. Intre atatia inalti functionari publici se gasea si un apolitic. Sau se aseza pe fotoliu un liberal si cu asta basta. Se facea o economie la buget…
Doi fosti prefecti ai judetului au comentat aceasta numire…
Norut Stanisteanu (Miscarea Liberala): “Prieteni dragi, uitati-va cum suntem tratati de Bucuresti! Nu se gasea un giurgiuvean care sa conduca Prefectura? Va spun eu ca sunt atatia oameni in Giurgiu care au scoala de inalti functionari publici absolvita si care puteau sa conduca aceasta Prefectura. Avem de asemenea si multi functionari publici care puteau sa fie delegati sa conduca temporar Prefectura. Va spun sincer ca sunt mahnit. Am ajuns ca pe vremea lui Ceausescu, ni se trimit sefi de la Bucuresti! Nu am nimic cu persoana care a fost numita, dar ideea in sine este de neacceptat. Este cea mai mare rusine si umilinta pe care am intalnit-o, sunt indignat. Ma asteptam sa vina oricine, politic, apolitic, dar sa fie giurgiuvean. Noi nu avem oameni de calitate in Giurgiu? Nu se poate asa ceva!”.
In completare, Norut Stanisteanu a precizat ca a fost coleg cu noul prefect si ca este un om care va face eforturi ca alegerile locale sa se desfasoare in mod corect.
Senatorul Niculae Badalau (PSD): „Prefecta de Giurgiu a fost schimbata de un guvern care nu stie ce face si care nu intelege de ce a luat o decizie sau alta. Inteleg ca domnul din Teleorman este un profesionist si ii dorim succes. Sper sa gestioneze bine problemele administrative ale judetului. Este pacat cand ne batem joc si stricam un lucru care functiona. Dar, presiunile “marilor politicieni” ai Giurgiului, probabil ca au dat roade. Nu cum au dorit ei, ci tot cum au dorit unii dintre noi“.
Presedintele PSD Giurgiu a tinut sa multumeasca fostului Prefect pentru activitate, precizand ca Lavinia Crisu a fost „un om remarcabil“.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. kiki spune:

    Cred ca un prefect-reprezentantul Guvernului interitoriu- trebuie sa beneficieze de toate drepturile conferite de lege.daca un primar de comuna de gr III angajeaza cheltuieli de deplasare de peste 60.000 lei/600.000.000 lei vechi/an,cred ca Prefectul judetului trebuie sa aiba limuzina.