Publicat : Dum, ian. 24th, 2016

Centrul de primiri urgente de la Giurgiu Nord – un camin primitor pentru cei batuti de soarta

DAS okIn aceste zile geroase, Centrul de Primiri Urgente din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Giurgiu de la Giurgiu Nord a devenit caminul celor batuti de soarta, caminul oamenilor strazii.
In acest moment in Centru sunt cazate 18 persoane femei si barbate, cu varste cuprinde intre 25 si 84 de ani), care fie au venit singuri, fie ca au fost luati de angajatii Politiei Locale de pe strada ori trimisi de la Unitatea de Primiri Urgente.
Centrul de la Giurgiu Nord, apartine Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Giurgiu si le asigura celor care ii trec pragul cazare timp de 3 luni, plus o luna prelungire daca pentru situatia lor sociala nu este gasita inca o solutie (reintegrarea in familie, un loc de munca sau un loc la unul dintre Caminele de batrani din judet).
Pe toata perioada cazarii persoanele care sunt in Centru primesc sprijinul angajatilor acestei directii cu atributii sociale: dosare pentru ajutor social, se reiau legaturile cu familiile pentru reintegrarea lor in familie ori gasirea unui loc de munca sau locuinta cu chirie pentru cei care realizeaza venituri. Angajatii Directiei de Asistenta Sociala se ocupa de intocmirea documentelor necesare pentru a obtine acte de identitate pentru cei care nu au sau indemnizatie de handicap daca se impune.
De asmenea, in perioada cât locuiesc in Centru, cei cazati primesc 3 mese calde/zi de la Cantina de Ajutor Social, consiliere psihologica, asistenta medicala si baie generala.
In situatia in care acestia sufera de boli cronice sunt dusi la spital pentru a primi tratamentele de care au nevoie.

Despre autor

-