Publicat : joi, mai 16th, 2013

Cercetasii si Episcopia Giurgiului au gasit… „Un colt de rai”

Cercetasii si Episcopia Giurgiului au gasit... „Un colt de rai”

Cercetasii si Episcopia Giurgiului au gasit... „Un colt de rai”

Pe data de 18 mai, la ora 9:00, Episcopia Giurgiului, Centrul eparhial pentru Copii si Tineret „Sfantul Ioan Valahul” impreuna cu Centrul Local Giurgiu al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei va organiza cea de-a patra editie a proiectului de ecologizare ”Un colt de Rai”, in padurea ce apartine Manastirii „Sf. Ioan Rusul” din comuna Slobozia.

Acest proiect isi propune sa informeze si sa sustina persoanele participante in vederea adoptarii unei atitudini responsabile cu privire la mediul inconjurator si importanta mentinerii acestuia in cele mai bune conditii.

In afara de activitatile propriu-zise de ecologizare, cercetasii de la Centrul Local Giurgiu vor asigura o atmosfera energica si placuta prin dinamizarea cu jocuri de animatie socio-educativa si alte activitati menite sa incurajeze modul recreativ de petrecere al timpului liber in mijlocul naturii.

La editia anterioara, 80 de elevi de la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” si din liceele „Ion Maiorescu”, „Tudor Vianu”, Gr. Sc.Adm. „Ion Barbu”, Gr. Sc. „Viceamiral Ioan Balanescu” si Gr. Sc. „Miron Nicolescu” au ajutat la pregatirea manastirii pentru hram.

”Ne asteptam ca anul acesta tinerii sa fie cel putin la fel de implicati ca si in editiile anterioare si sa facem din acest proiect o traditie, astfel incat locurile in care il vom desfasura sa devina asa cum spune exact titlul proiectului „Un colt de Rai”, spune Diana, cercetas al Centrului Local Giurgiu.

 

Organizatia Nationala ”Cercetasii Romaniei” (www.scout.ro), prescurtat ONCR, reinfiintata in 1990, este cea mai mare miscare nonguvernamentala de tineret din Romania, cu circa 2.500 de membri in 63 de centre locale (filiale) raspandite in toata tara. Fiecare dintre aceste centre isi planifica propria activitate, in functie de specificul local si de interesele si aptitudinile membrilor ei, se integreaza in comunitatea locala si incearca sa ii ajute pe membrii acesteia sa devina cetateni responsabili ai comunitatilor in care traiesc. Organizatia nationala este, de asemenea, integrata in cercetasia mondiala prin apartenenta ei ca membra cu drepturi depline a Organizatiei Mondiale a Miscarii Scout (www.scout.org) si este singura din tara recunoscuta ca atare. Organizatia mondiala numara in prezent peste 31.000.000 de membri activi in 216 tari si teritorii, existand doar 6 tari in lume care nu au organizatii de cercetasi.

 

 

Despre autor

-