Publicat : joi, oct. 20th, 2016

“Cheful de munca” a adus economii in bugetul Primariei

cantina-1O statistica facuta de municipalitate arata ca Primaria are o economie de aproape 14 miliarde de lei vechi… Doar pentru ca cei care trebuie sa faca cereri pentru a efectua ore de munca in folosul comunitatii, in schimbul carora sa primeasca hrana zilnica de la cantina Sociala, nu se inghesuie…
“Din suma de aproape 17,5 miliarde de lei vechi ce ar fi trebuit sa fie alocata cantinei sociale, 3,5 miliarde reprezinta functionarea Centrului in Regim de Urgenta de la Directia de Asistenta Sociala si cei indreptatiti de lege sa primeasca hrana de la Cantina Sociala. Inainte plateam 1,5 miliarde in fiecare luna, iar in acest moment, cu 300 de milioane de lei lunar asiguram aceste servicii”, a declarat primarul municipiului intr-o recenta conferinta de presa. .
In acest moment, doar putin peste 30 de persoane primesc o masa calda la cantina sociala.primar-barbu-1Edilul sef a mai precizat faptul ca orice persoana care poate demonstra ca are venituri sub venitul minim pe economie este indreptatita sa ceara o masa la cantina sociala, in conditiile prevazute de hotararea aprobata de Consiliul Local.
Referindu-se la adeverintele care sa ateste efectuarea orelor de munca. Primarul Nicolae Barbu a mai precizat ca sunt valabile doar adeverintele eliberate de Giurgiu Servicii Locale (GSL).
“Doar adeverintele eliberate de GSL sunt valabile pentru a beneficia de hrana de la cantina, insa sunt personae care vin in continuare cu adeverinte de la scoli, eliberate de directori sau serviciile de contabilitate ale unitatilor de invatamant. Nu stiu in ce baza elibereaza acesti oameni adeverintele, dar repet faptul ca nu sunt valabile decat adeverintele eliberate de GSL”, a precizat Barbu.

Despre autor

-