Publicat : mie, apr. 22nd, 2015

Cine vrea „sa se joace cu focul” se poate face… pompier

pompieriInspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Vlasca” al judetului Giurgiu aduce la cunostinta celor interesati sa imbrace haina militara ca se pot inscrie la scolile de specialitate pentru a putea sustine examenul de admitere.

In anul 2015 in institutiile de formare initiala a personalului militar, pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si unitatile subordonate, se scot la concurs urmatoarele locuri:

 • STUDII SUPERIOARE:
 • Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti – Facultatea de Pompieri, specializarea Instalatii pentru constructii – pompieri (durata studiilor 4 ani) – 35 locuri (din care 1 loc pentru romi);
 • Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti – Facultatea de Politie, specializarea Drept (durata studiilor 4 ani) – 2 locuri;
 • Academia Tehnica Militara Bucuresti (durata studiilor 4 ani) – cu specializarile:
 • Echipamente si sisteme electronice militare – 1 loc;
 • Calculatoare si sisteme informatice pentru aparare si securitate nationala – 2 locuri;
 • Inginerie genistica – 1 loc;
 • Ingineria autovehiculelor – 1 loc;
 • Inginerie civila – 1 loc.

– Academia Fortelor Terestre ,,Nicolae Balcescu” Sibiu, specializarea Finante – Contabilitate (durata studiilor 3 ani) – 4 locuri.

 1. STUDII POSTLICEALE:
 • Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila ,,Pavel Zaganescu” Boldesti (durata studiilor 2 ani), cu specializarile:
 1. a) subofiter de pompieri si protectie civila: 100 locuri (din care 1 loc pentru romi);
 2. b) maistru militar auto: 8 locuri.

–   Scoala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre ,,Basarab I” Pitesti – specializare Tehnica de comunicatii (durata studiilor 2 ani) – 1 loc.

Pentru locurile scoase la concurs la Facultatea de Pompieri si Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila se recruteaza numai barbati.

Conditiile de recrutare si selectie, modelul documentelor care se intocmesc, continutul dosarului de recrutare precum si alte date privind organizarea si desfasurarea procesului de recrutare si selectie vor fi publicate pe pagina de internet a inspectoratului www.isugiurgiu.ro, sectiunea Cariera.

Informatii privind datele de prezentare, graficul de desfasurare a admiterii, valoarea taxei de inscriere, etapele si probele de concurs, tematica si bibliografia pot fi accesate pe pagina de internet a fiecarei institutii de invatamant, la adresele: www.academiadepolitie.ro, www.scoaladepompieri.ro, www.mta.ro, www.ncoacademy.ro sau www.armyacademy.ro.

Inscrierile candidatilor la concursul de admitere din anul 2015 se vor face la Biroul Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Vlasca” al judetului Giurgiu din str. Dorobanti, nr.19, municipiul Giurgiu. Informatii cu privire la inscriere se pot obtine si telefonic la numarul 0372520724, interior 27240, 27242.

Despre autor

-