Publicat : mar, iul. 7th, 2015

Cinematograf 3D – intrare… cu diploma de bacalaureat

hS-a desteptat domn’e societatea civila… Tineretul isi cere drepturile in mod organizat… Pe facebook… Vor locuri de distractie, de petrecere a timpului liber… Avea dreptate nea Lucica Iliescu cand le punea banci si-n culcare si-n sculare – sa aiba omul unde sa se hodineasca dupa o zi… de stat. Acuma am vazut ca cei care in noiembrie 2014 si-au luat tara inapoi (feisbucistii) si aici vorbesc de aia de la Giurgiu, vor un cinematograf… Modern, daca s-ar putea sa fie si 3D, sa se dea si popcorn gratis si sa aiba si niste animatoare brici, amabile, afabile si… cuibaritoare in timp ce ruleaza pelicula… Filmoteca sa si-o aleaga singuri, iar zilelel de rulare sa fie… noaptea…

Daca tot s-a inflamat atat de mult tineretul feisbucist, vin si eu cu o propunere: Sa se faca la Giurgiu, nu zic ba, cel mai ultramodern si ultrasofisticat cinematograf din istoria rotocolului pamantului. Sa le dam cu flit americanilor, nemtilor, frantujilor si alora din perfidul Albion. Iar intrarea in ipotetica sala de cinema sa se faca gratis. Cu o singura conditie: la intrare, fiecare feisbucist sa aiba in buzunarul de la spate (sau in posetuta cocheta – dupa caz si gen) diploma de bacalaureat. Reala, „in originar”!

Ei, ce ziceti, va bagati? Sau ramanem cu cinematograful gol…

P.S. N-am vazut un singur demers pe „feisbuc” in care tinerii astia (cei peste 60% care nu si-au luat BAC-ul anul asta) sa fie alarmati, ingrijorati de soarta invatamantului… Sa-si puna intrebarea de ce, cine este de vina, sa organizeze intalniri, dezbateri, sa caute solutii… Probabil ca trebuie sa le multumim ca din nou, Giurgiu a ajuns in prime-time-ul televiziunilor, pe prima pagina a ziarelor ca fiind judetul cu cel mai scazut procentaj la BAC – 36,06%.

Baca Laureatu

Despre autor

-