Publicat : mie, dec. 30th, 2015

Comuna Malu – a fost finalizat proiectul de canalizare menajera

primaria MaLUProiectul “Sistem de canalizare menajera in comuna Malu, judetul Giurgiu” a avut marti 29 decembrie, conferinta de finalizare, la sediul Primariei din localitatea giurgiuveana.

Prin acest proiect, Primăria comunei Malu si-a propus si a realizat un sistem centralizat de canalizare – epurare ape uzate menajere pe întreg teritoriul comunei, în lungime totală de 27.470 m, prevăzut cu 409 cămine de vizitare, 4 stații de pompare apă uzată și o stație de epurare.

Eugen Soava, primarul localitatii Malu ne-a declarat:

“Introducerea apei potabile curente în gospodăriile din comuna Malu, județul Giurgiu începând cu anul 2002, a condus la necesitatea realizării unui sistem de canalizare care să colecteze apele menajere și să le transporte la o stație de epurare.

Utilitatea publică a acestui proiect finalizat astazi este majoră în sensul că avem o lucrare cu caracter de gospodărie comunală care va ridica standardul de viață al locuitorilor. Spun asta, deoarece localitatea deține în proporție de 80% instalații de alimentare cu apă și intenționează să realizeaze lucrări de gospodărie și distribuție de apă potabilă pentru încă 20% din populație. De asemenea, pe teritoriul comunei activează societăți comerciale, asociații familiale și persoane independente, având ca profil comerț, alimentație publică, producție, prestări servicii etc. și alte obiective social-culturale (primărie, poliție, dispensar, școli și grădinițe, biserici, etc).

Prin implementarea acestui proiect, s-a relizat eliminarea poluanților specifici apelor uzate –  apele uzate manajere  si ape uzate provenite din zootehnie. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calitații vieții locuitorilor Comunei Malu, prin realizarea unui sistem de canalizare menajeră cu stație de epurare a apelor uzate”, a declarat primarul Eugen Soava.

malu 2Valoarea totala eligibila a proiectului  a fost de 19.067.382 lei, fara TVA, din care: Finanțare din Fondul de Coeziune: – 16.809.804 lei; Finanțare de la bugetul de stat: – 2.066.904 lei; Finanțare din contribuția locală: – 190.674 lei.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Felicitari domnului primar Soava Eugen si intregului aparat propriu!
    Eram convinsa ca acest proiect,pentru care ati luptat cu optimism, va avea un final fericit!
    Mult succes in continuare!