Comuna Slobozia – ingredientele unei afaceri de familie

Anotimpuri la borcanIn comuna Slobozia, judetul Giurgiu, Daniela Livia Mitiloaga va incepe o afacere de procesare a fructelor obtinute dintr-o livada cu 50 de pruni. Daniela urmeaza cursurile gratuite de lucrator in domeniul conservelor de legume si fructe si cele de antreprenoriat, organizate de Asociatia React, prin proiectul „Anotimpuri la borcan – regiunea Sud-Muntenia”

In varsta de 45 de ani, Daniela este una din cele 28 de femei care au inceput, in aprilie, cursurile gratuite organizate de Asociatia React in comuna Slobozia, judetul Giurgiu, prin proiectul „Anotimpuri la borcan – regiunea Sud-Muntenia”. Ceea ce a determinat-o sa se inscrie la cursurile care o pregatesc pentru meseria de lucrator in procesarea fructelor si legumelor, a fost dorinta de a incepe o afacere de familie bazata pe livada de 50 de pruni, cumparata recent.

„Ma intereseaza domeniul agricol si de mai multi ani incerc sa pun pe picioare o afacere durabila, care sa ne permita mie si familiei mele sa avem o sursa de venit sigura. Anul trecut, am investit in cultura de crizantema la ghiveci, dar, din pacate, am pierdut banii cheltuiti din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Acum, am decis sa ma reorientez spre o afacere bazata pe produse din fructe, pe care sper sa le obtin din livada de pomi fructiferi. Ca prim pas, am cumparat 50 de pruni si m-am inscris la cursurile organizate prin proiectul Asociatiei React. Mi-am pus mari sperante in aceste cursuri, deoarece am incredere ca specializarea pe care o voi obtine imi va fi de folos pentru planurile pe care le am. Imi doresc mult sa invat pasii pentru demararea unei afaceri, metode de promovare sau noi retete pe care sa le pot pregati”, a declarat Daniela.

In prezent, Daniela nu are un loc de munca si singurele surse de venit sunt pensiile socrilor, ȋnsa isi doreste sa schimbe aceasta situatie. Femeia si-a convins sotul si cei doi copii sa se implice in administrarea afacerii cu produse procesare din fructe. Cu determinare, talent, sprijin din partea apropiatiilor si cu ajutorul informatiilor pe care le va obtine la cursurile organizate de Asociatia React, tanara femeie are o sansa reala de a-si schimba viata si de a dezvolta o afacere.

Daniela, alaturi de alte femei implicate ȋn proiect, vor fi sprijinite pe termen lung de Asociatia React. Trei centre culinare comunitare de procesare a legumelor si fructelor, avizate igienic si sanitar, vor fi infiintate in comunele unde locuiesc cele mai multe absolvente interesate sa devina antreprenoare.

„Anotimpuri la borcan – regiunea Sud-Muntenia” se adreseaza femeilor fara un loc de munca, absolvente a minimum opt clase, cu domiciliul in mediul rural din judetele Arges, Prahova, Dambovita, Ialomita, Calarasi, Giurgiu si Teleorman.

“Ocupare si antreprenoriat rural” este un proiect de dezvoltare pe termen lung a zonelor rurale din regiunea Sud-Muntenia, implementat si comunicat sub denumirea „Anotimpuri la borcan – regiunea Sud-Muntenia”. Acesta este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in oameni!

Un comentariu

  1. A cumparat 50 de pruni. Culinare, procesare, vanzare, bla, bla, bla. Cand o plati impozit pe livada formata din cei 50 de pruni o sa fluiere din nou a paguba. POSDRU e pentru cine „se pregateste”, nu pentru cine se scoleste.

Comentariile sunt inchise