Comunicat de presa cu dedicatie

usaDesi publicatia noastra nu a acuzat niciodata, dar absolut niciodata ISU Giurgiu ca nu si-ar face datoria, constatam cu surprindere ca aceasta respectabila institutie “ne urecheaza” cu emfaza unei… institutii cu staif (asa cum o consideram in continuare) pe un subiect pe care noi l-am tratat cu “seriozitatea” pe care o merita (sesizati diferenta dintre “o merita” si… Omerta – N.R.). Este vorba de cele doua articole pe care publicatia noastra le-a postat si care se refera la usa de acces din spatele cladirii Prefecturii, usa pe care publicul nu mai are acces in acest moment  (http://opiniagiurgiu.ro/politica/stirea-zilei/fenomenul-care-a-ferecat-prefectura-are-un-nume-transparent/ si http://opiniagiurgiu.ro/administratie/ce-culoare-are-butonul-de-iesire-de-urgenta-din-cladirea-prefecturii/ )
In aceste doua articole, cititorii au sesizat ca nu spunem nimic de Consiliul Judetean, ci ne referim doar la Institutia Prefectului – deoarece sursele noastre (foarte credibile) au facut toate referirile la aceasta institutie.
Iata mai jos comunicatul “cu dedicatie” pe care l-am primit de la Compartimentul Informare si Relatii Publice ISU Giurgiu si pe care cu onoare si respect il dam publicitatii:

“COMUNICAT DE PRESĂ
Către
JURNALUL GIURGIUVEAN
și
OPINIA GIURGIUVEANULUI

Ca urmare a apariției în două publicații locale a unor articole de presă care tratează problema accesului-evacuării în clădirea Consiliului Județean Giurgiu, Compartimentul Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
• Clădirea în care funcționează Consiliul Județean Giurgiu îndeplinește toate cerințele cu privire la securitatea la incendiu.
• Referitor la accesul în instituție menționăm că acesta nu face obiectul atribuțiilor instituției noastre, însă în conformitate cu prevederile legale, fiecare instituție publică are dreptul și obligația de a reglementa accesul ținând cont de toți factorii care pot apărea (ex.: accesul la informații de clasificate, nivelul de alertă, riscurile identificate prin analiza de risc, etc.).
• Referitor la căile de evacuare în situații de urgență, menționăm că a doua cale de evacuare este stabilită ca obligatorie în cazul clădirilor înalte și foarte înalte (cu înălțimea mai mare de 28 m, respectiv 45 m), aspect reglementat în Normativul de Siguranță la Foc a Construcțiilor, indicativ P 118-99, art. 2.6.12., publicat în Monitorul Oficial.
• Cu privire la ușa de evacuare aflată pe partea din spate a clădirii, s-a constatat că aceasta este acționată prin apăsarea unui buton ce poate fi acționat din zona ce se evacuează, păstrându-se astfel destinația inițială, evacuarea realizându-se în condițiile prevăzute la art. 2.6.7. din Normativul de Siguranță la Foc a Construcțiilor, indicativ P 118-99:
“Ușile încuiate în timpul funcționării normale, pot constitui a doua cale de evacuare a unei porțiuni din construcție sau a întregii construcții, cu excepția sălilor aglomerate, dacă: …sunt dotate cu sisteme de închidere-deschidere ușor manevrabile fără cheie, ce pot fi acționate din zona ce se evacuează…”.
În concluzie, este necesar a se face distincția necesară între reglementarea accesului persoanelor fizice într-o instituție publică și activitatea de evacuare în situații de urgență, strict reglementată de actele normative menționate mai sus.
Compartiment Informare și Relații Publice
10.11.2017”
N.R. Este adevarat ca in primul articol ne intrebam (retoric, evident) daca ISU Giurgiu cunoaste aceasta situatie, cum la fel de adevarat este faptul ca butoanele despre care vorbim in cel de-al doilea articol sunt… nave extraterestre pentru majoritatea angajatilor institutiei, carora nu le-a explicat nimeni cum se pot deschide usile in eventuale cazuri de evacuare. De aceea consideram ca se face prea mult zgomot pentru… nimic si este regretabil ca sunt „obligate” sa ia atitudine in „caz” institutii care nu au fost implicate in articole decat, eventual, tangential.

 

Un comentariu

  1. pe bune??? aveam o parere mult mai buna despre acest isu… chiar nu inteleg, ce-are „sula cu prefectura”? de unde pana unde comunicatul asta? sa aiba vreo legatura cu recenta intalnire pe teme de pregatire de iarna?chiar nu inteleg pozitia isu in chestia asta… decat, eventual, ca o comanda venita de la mai-marea prefecturii, ca altfel… n-are nicio noima!

Comentariile sunt inchise