Publicat : lun, feb. 23rd, 2015

COMUNICAT DE PRESA: Partidul Liberal Reformator a reusit o dubla victorie: politica in Senat si de strategie economica liberala prin noul Cod Fiscal

liberalii-sigla-plrPLR a reusit o victorie politica in Senat, unde am confirmat o majoritate solida a coalitiei de guvernare.

Aceasta victorie este cu atat mai importanta cu cat confirma strategia falimentara a gruparii PDL din PNL. A anuntat de mai bine de o luna o victorie politica, a alimentat asteptarile opiniei publice si apoi a esuat lamentabil.

PNL este, de fapt, vechiul PDL cu aceeasi obsesie de a ajunge la putere cu orice pret si prin orice metode. Acest partid foloseste metodele lui Traian Basescu de pe vremea cand acesta era seful PDL. Pe de o parte, incearca sa cumpere parlamentari si practica traseismul, pe de alta parte vrea sa ia mandatul alesilor locali care nu au vrut sa treaca de partea PDL.

Pe aceasta cale, vrem sa reiteram sprijinul pentru toti acesti alesi locali si suntem siguri ca alaturi de noi sunt si oamenii care i-au votat cu buna credinta in 2012. Oameni care au votat anti-Basescu, anti-Blaga, anti-Anastase si care nu vor acum ca alesul lor local sa ajunga colegul acestora.

PLR a obtinut si o victorie de politica economica; noul Cod Fiscal reflecta contributia noastra in elaborarea strategiei economice a Guvernului. Asa se materializeaza prezenta liberala in Guvern.

Modificarea Codului Fiscal este o terapie liberala de soc pentru economia romaneasca. Economia romaneasca are nevoie de un soc liberal care sa provoace operatorii economici si populatia sa-si schimbe comportamentele economice dobandite in 2010-2012 si sa relanseze cresterea economica la un nivel mult mai mare. Acest soc poate fi noul Cod Fiscal.

Reducerea TVA si celelalte masuri de scadere a fiscalitatii, masurile care vizeaza IMM-urile, sunt de esenta liberala si dovedesc ca PLR isi respecta promisiunile facute electoratului liberal.

Organizatiile PLR din tara vor incepe un dialog cu mediul de afaceri local, pentru a vedea ce masuri suplimentare trebuie luate pentru ca modificarile Codului Fiscal sa duca la relansarea economica a acestor comunitati.

Noul Cod Fiscal este inca o dovada ca, in timp ce PLR si partenerii de guvernare iau masuri pentru a sustine cresterea economica, PNL – controlat de PDL – se ocupa doar de scandal.

Tot ce s-a intamplat In Romania in ultimii 10 – 15 ani arata ca dezvoltarea economica nu se poate realiza in absenta masurilor de guvernare cu caracter liberal.

Acesta este si unul dintre motivele pentru care in 2014 PLR a pornit pe drumul reconstituirii unei forte politice liberale in Romania. Este o vina a lui Crin Antonescu si a PNL–ului, asa cum era el condus in acel moment, ca nu a reusit sa duca la indeplinire un plan liberal de reluare a cresterii economice in cadrul Guvernarii USL.

Acum lucrurile stau si mai grav. PNL a parasit in mod oficial ideologia politica liberala si pe plan intern si in planul afilierii europene. Asa cum se vede, mai ales in Parlament in ultimul timp, PNL are o situatie tot mai trista, fiind condus acum la nivel politic de Vasile Blaga si Marian Vanghelie si fiind preocupat numai si numai de promovarea traseismului politic si de accesul la putere cu orice pret si, mai ales, fara niciun plan de guvernare.

Noul Cod Fiscal arata cat de utila este prezenta liberalilor in Guvern. Am reusit sa convingem toata coalitia de guvernare asupra necesitatii introducerii unor masuri economice liberale cum este reducerea TVA. In plus, reducerea contributiilor de asigurari sociale va duce si ea la relansarea economiei prin stimularea capitalizarii suplimentare a operatorilor economici in vederea reluarii procesului investitional. Investitiile sunt singurele care pot crea noi locuri de munca.

Scaderea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 9% la unele produse alimentare, scaderea accizelor la benzina si motorina, eliminarea unor taxe (cum ar fi taxa pe stalp), reducerea fiscalitatii in zona de IMM-uri – toate sunt masuri de centru-dreapta care vor stimula cresterea economica.

Pe langa masurile de natura fiscala PLR promovat un set de propuneri pentru sprijinirea mediului de afaceri:

  • Modificarea Codului de Procedura Fiscal, astfel incat interpretarea reglementarilor fiscale sa se faca in favoarea contribuabilului
  • Introducerea obligativitatii ca punctele de vedere emise de structurile ANAF si MF sa fie asumate si opozabile organelor de control, tertilor cat si altor organe de jurisdictie.

Reducerea TVA trebuie insotita de o inasprire a pedepselor pentru cei care fac evaziune fiscala. Cei care fac evaziune fiscala dupa reducerea impozitelor si a TVA, sa se astepte ca pedeapsa sa fie una cu inchisoare. Toleranta zero inseamna cruciada impotriva evaziunii fiscale.

Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal Reformator

Despre autor

-