Publicat : mar, iun. 2nd, 2015

Concurs de pescuit sportiv pentru copiii din casele de tip familial

pescarsportiv0 - Copy37 de copii  institutionalizati in cinci case de tip familial din Giurgiu au participat la un concurs de pescuit sportiv organizat sambata, 30 mai 2015, la un  iaz  piscicol din localitatea Izvoarele. Actiunea a fost organizata de Asociatia Pescar Sportiv din Bucuresti, cu sprijinul administratiei iazului  piscicol Izvoarele 1.

Copiii care au participat la aceasta competitie de pescuit sportiv au varste cuprinse intre 5 si 14 ani. Ei au deprins tehnicile de pescuit stationar, dupa care s-au distrat in compania a doi clovni care i-au antrenat in numeroase jocuri si le-au implinit dorinta de a deveni, prin face – painting, printese, fluturi, pirati  sau tigri.

pescarsportiv - CopyCopiii au avut parte de o zi deosebita, organizatorii straduindu-se ca celor mici sa nu le lipseasca nimic. Tricourile, sepcile si toate cele necesare pescuitului (undite, momeli, carlige) au fost asigurate de Asociatia Pescar Sportiv, asociatie care, cu sprijinul  mai multor sponsori, a asigurat cadouri constand in rechizite, dulciuri si fructe. Nici gazdele nu s-au lasat mai prejos: pe langa faptul ca a pus la dispozitie iazul, Ionut Chirigiu (administratorul  iazului piscicol) a asigurat transportul si le-a oferit copiilor mese copioase in aer liber.

Toti copiii au primit diplome de participare iar primii trei clasati (cei care au prins cei mai multi pesti) au primit si cupe din partea Asociatiei Pescar Sportiv.

„Am dorit sa oferim o zi plina de surprize pentru copiii institutionalizati din Giurgiu, dar si copiii din centre de plasament din Bucuresti, sectorul 2. Actiunea de astazi a fost organizata pentru aproximativ 90 de copii, care au avut ocazia sa si socializeze. Suntem incantati  ca s-au simtit atat de bine, intentionam sa continuam organizarea unor astfel de actiuni si in anii viitori, cu ocazia zilei de 1 Iunie”, a declarat George Tomescu, reprezentant al Asociatiei Pescar Sportiv.

 

Despre autor

-