Conferinta finala “PROCOR: Impuls al sustenabilitatii economiei sociale in cadrul proiectului PROgrame integrate pentru Cresterea sanselor de Ocupare din Regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud Muntenia

Conferinta Procor 1Asociatia Grupul pentru Dezbatere şi Consens Social (GDCS) a organizat, in parteneriat cu SC Health, Safety and Security Consulting S.R.L, vineri, 23.10.2015, ora 16:00,  in orasul Magurele, jud. Ilfov, str. Atomistilor nr. 250 A, in Sala de conferinte SYTAGO, Conferinta Finala „PROCOR: Impuls al sustenabilitatii economiei sociale” a proiectului „PROgrame integrate pentru Cresterea sanselor de Ocupare din Regiunile Bucuresti-Ilfov şi Sud Muntenia”- PROCOR, ID: POSDRU/173/6.1/S/ 147201, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – POSDRU 2007-2013, „Investeste in oameni!”, AP 6 ”Promovarea incluziunii sociale”, DMI 6.1 ”Dezvoltarea economiei sociale”, cu perioada de implementare cuprinsa intre  26 ianuarie – 31 decembrie 2015.

Cu acest prilej, Asociatia GDCS, alaturi de SC Health, Safety and Security Consulting S.R.L si de ceilalti actori relevanti, implicati in atingerea obiectivelor asumate prin contractul de finantare, au realizat un bilant al activitatilor si al rezultatelor obtinute.
Procor 1Toate datele furnizate in cadrul evenimentului, conduc la concluzia potrivit careia PROCOR a reusit, intr-un timp foarte scurt, sa atinga toti indicatorii de proiect. Succesul acestui proiect este reliefat de rezultatele obtinute. Astfel, proiectul PROCOR a reprezentat o sansa importanta pentru un numar semnificativ de persoane care au beneficiat de masurile active initiate la nivelul comunitatilor adresate prin proiect. Printre rezultatele semnificative ale acestuia amintim ca:

au fost infiintate, consolidate si sprijinite 8 structuri de economie sociala;

119 persoane au beneficiat de orientare/ consiliere – economie, activitate care asigura capacitatea acestora de a se dezvolta in plan economic si personal;

20 persoane au participat la programe de formare profesionala, iar dintre acestea 19 persoane au obtinute certificate de calificare profesionala, ceea ce genereaza plus valoare din perspectiva dezvoltarii economiei sociale pe termen lung;

Conferinta Procor 2Grupul tinta al proiectului este format din cele 119 persoane si este compus din: 8 persoane care provin din inregistrarea ”familii cu peste 2 copii”, 7 persoane din ”familii monoparentale”, 47 de persoane inregistrate cu ”venit minim garantat”, 11 persoane cu dizabilitati, 46 persoane de etnie roma;

44 de noi locuri de munca, dintre care 31 au fost ocupate de persoane care provin din grupurile vulnerabile.

Acestea reprezinta doar cateva dintre rezultatele palpabile ale PROCOR, la fel de concrete precum sunt schimbarile pe care le-a generat in viata persoanelor, lipsite de sanse la pregatire profesionala, oportunitati de angajare si posibilitati reale de dezvoltare, in zone defavorizate ce pareau, dupa toate statisticile, lipsite de un viitor. Dar, prin devotamentul, pasiunea, profesionalismul si efervescenta echipei, destinul acestora s-a schimbat pentru cea mai mare parte dintre acestia. Satisfactia si resursa principala de energie a provenit, in primul rand, din sansele pentru dezvoltarea economica, sociala, educationala si culturala pe care proiectul PROCOR a putut sa le ofere persoanelor vulnerabile si comunitatilor din care provin.

Gazdele acestui eveniment in activitatea Asociatiei GDCS a fost dl. Mihai Costel Stan, managerul proiectului, alaturi de dl. Adrian Ghilac si dl. Iordan Bragau, care au prezentat obiectivele, activitatile si rezultatele care au avut un impact hotarator pentru destinul celor care au facut parte din grupul tinta, dar si asupra comunitatilor locale date fiind activitatile sociale, multiple si variate, implementate prin proiect.

Reprezentantii GDCS, ai partenerului si a celor 8 Structuri de Economie sociala infiintate in cadrul proiectului sunt deschisi spre noi oportunitati de colaborare care sa multiplice rezultatele proiectului PROCOR si sa imbunatateasca nivelul socio-economic al comunitatilor locale.

Procor 2Proiectul PROCOR poate fi recomandat drept un real exemplu de buna practica in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene si investirea lor strategica in oameni.