Publicat : mie, apr. 20th, 2016

Copiii… pentru copii – spectacol de teatru de papusi

ok 1Treizeci de copii de la casele de tip familial Dunării, Ansaloni, Daniela şi Sf. Ioan, structuri rezidenţiale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, au fost invitati sa vada un spectacol de teatru de păpuşi susţinut de elevii clasei a III-a A de la Şcoala Gimnazială „Academician Marin Voiculescu”, clasa invăţătoarei Luminiţa Dan. Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Programului Şcoala Altfel – “Să ştii mai multe, să fii mai bun!” şi a avut loc în data de 19 aprilie 2016 la Şcoala Gimnazială „Academician Marin Voiculescu”din Giurgiu.
Elevii care au susţinut spectacolul sunt înscrişi la cercul de teatru de păpuşi din cadrul Palatului Copiilor Giurgiu şi au fost îndrumaţi de profesorul Mara Antoniu. Copiii au avut ocazia să admire jocul personajelor din Prostia omenească şi Muzicanţii din Bremen, fiind încântaţi de spectacol.ok 2
Evenimentul se înscrie în cadrul unui parteneriat educaţional cu tema “Arta care ne uneşte”, parteneriat încheiat între Palatul Copiilor şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu. Obiectivele acestei colaborări vizează îmbunătăţirea calităţii educaţiei şi diversificarea activităţilor şcolare şi extraşcolare.
“Dorim ca activitatea de astăzi dar şi activităţile pe care le vom derula în viitor să aducă beneficii copiilor instituţionalizaţi; teatrul şi teatrul de păpuşi duc la comunicare şi relaţii. Intenţionăm ca începând din această toamnă să oferim copiilor din casele de tip familial, periodic, gratuit, spectacole de teatru de păpuşi ”, a declarat Mara Antoniu, prof. la cercul de teatru de păpuşi din cadrul Palatului Copiilor Giurgiu.

Despre autor

-