Publicat : lun, dec. 19th, 2016

“Craciun cu tata” – cadou de Sarbatori oferit detinutilor din Penitenciarul Giurgiu

p-1Luni, 19 decembrie, Penitenciarul Giurgiu, in colaborare cu Asociatia Barbatilor Crestini au organizat o actiune inedita, care se inscrie Programul “O zi cu tata” si care s-a desfasurat sub denumirea generica “Craciun cu tata”.
Astfel, un numar de opt detinuti s-au intalnit cu sotiile si copiii, au ascultat colinde interpretate de un grup – coordonat de Carmen Petanca, au impodobit un brad de Craciun si au luat masa impreuna cu familiile lor.
Alina Gheorghisor si Ionul Mogaldea – din partea Penitenciarului Giurgiu au marcat momentul explicand in ce consta aceasta actiune…p-2Alina Gheorghisor, director adjunct al departamentului Educație și Asistență Socială din cadrul Penitenciarului Giurgiu – Inca de la inceputul programului “O zi cu tata”, atat detinutii cat si copiii acestora au asteptat cu nerabdare sosirea acestui moment. Detinutii nu trebuie sa simta ca nu sunt acasa de sarbatori, intrucat ei se afla doar temporar in locul de detentie si atunci Penitenciarul in colaborare cu institutiile locale au organizat aceasta intalnire si care au inteles ca Penitenciarul este o parte a comunitatii si toti trebuie sa contribuim la procesul de integrare.
Ionut Mogaldea, sef serviciu asistenta psihosociala din cadrul Penitenciarului Giurgi: Aceasta intalnire este posibila datorita programului “O zi cu tata”, care este un program pilot in Romania. Plecam de la idea ca valoarea fundamental a societatii este familia si de aceea trebuie ca familia trebuie sa insoteasca detinutii pe tot parcursul perioadei de detentie, sa fie alaturi de ei, sa ii sustina…

Despre autor

-