Publicat : vin, oct. 28th, 2016

Cum a incurcat un consilier taxa cu tariful

tiganilaMomente vesele in sedinta ordinara a Consiliului Local Giurgiu din data de 27 octombrie, cu juristul consilier George Tiganila in rolul principal.
Consilierul a incurcat termenii si a iscat ilaritate in sala. Termenii care i-au incurcat circumvolutiunile consilierului au fost “ tarif” si “taxa”.
A trebuit ca primarul sa explice cu lux de amanunte ca termenii sunt diferiti… Insa nici rasul colegilor, nici explicatiile date cu zambetul pe buze de ceilalti consilieri nu i-au potolit avantul lui Tiganila.
Intr-un tarziu, dupa cateva minute bune, fara ca cineva sa fie sigur daca juristul consilier a inteles termenii s-a trecut la alt punct de pe ordinea de zi.clSi pentru ca ni s-a sugerat ca rolul presei este si acela de… instruire, de cultivare a persoanelor care isi doresc cu adevarat asta, ii facem un serviciu consilierului cu pricina si publicam definitiile celor doua termene (SURSA: Dex online):
TARÍF, tarife, s. n. 1. Preț (stabilit oficial) pentru prestările de servicii, transport, telefon, radio, consum de energie electrică etc. ♦ Retribuție oficială stabilită pentru o anumită muncă. 2. Tabel, listă cuprinzând prețurile unitare sau specifice pentru diferite servicii (publice) și condițiile stabilite pentru aplicarea lor.
TAXÁ, taxez, vb. I. Tranz. 1. A supune unei taxe, unei impuneri; a fixa o sumă determinată (ca taxă, impozit, preț). 2. A califica pe cineva drept…, a acuza de… – Din fr. taxer, lat. taxare.

Despre autor

-