Publicat : vin, feb. 27th, 2015

Cursuri gratuite de Manager de Intreprindere Sociala oferite de KCMC pentru persoanele de etnie roma

Romano ButiQ - Laughter in the basketIn perioada martie – aprilie 2015 KCMC – K Consulting Management and Coordination, alaturi de partenerii sai, organizeaza mai multe sesiuni de curs pentru ocupația Manager de Intreprindere Sociala adresat persoanelor de etnie roma din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Muntenia (județele Dambovița, Giurgiu, Teleorman), in cadrul proiectului de dezvoltare a economiei sociale Pakivalo ButiQ.

Cu o experiența de 5 ani in dezvoltarea de programe de formare in domeniul economiei sociale, KCMC este un actor important pe scena furnizorilor de formare profesionala, formand pana in prezent peste 500 de persoane.

Cursul de Manager de Intreprindere Sociala se adreseaza persoanelor care sunt interesate sa dezvolte afaceri sociale si sunt in cautarea de instrumente pentru implementarea unui management eficient in dezvoltarea de intreprinderi sociale sustenabile. Managerul unei intreprinderi sociale este o persoana pasionata, care are competențe de administrare a unei afaceri si totodata ințelege realitatea grupurilor defavorizate, reusind astfel sa genereze si sa puna in aplicare strategii de dezvoltare pe termen lung.

In cadrul proiectului Pakivalo ButiQ, prin aceste cursuri gratuite se doreste oferirea oportunitatii persoanelor de etnie roma sa isi dezvolte cunostințe si abilitați necesare unui antreprenor social, alaturi de specialisti in economie sociala, care au avut un rol foarte important in inființarea si cresterea unor astfel de intreprinderi.

Participanții la curs trebuie sa aiba studii superioare finalizate si sa fie de etnie roma. Puteți completa formularul de aplicare AICI sau accesand link-ul complet de mai jos.

https://docs.google.com/forms/d/1EkpTz8wMPo-aGPOAf19m09_HgttlhGBmG4ueD4ZSZbk/viewform

Proiectul Pakivalo ButiQ este derulat de Asociația Romano ButiQ in parteneriat cu KCMC – K Consulting Management and Coordination si Atelierul de Panza, fiind cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Reurselor Umane 2007 – 2013 Investeste in oameni!, axa prioritara 6 Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale (ID proiect: 143908).

Prima componenta a proiectului vizeaza furnizarea de servicii de ocupare pentru 200 persoane de etnie roma (consiliere, orientare, mediere si formare), iar a doua componenta presupune inființarea a 7 structuri de economie sociala, in domenii variate, de la un magazin ce comercializeaza produse realizate de mestesugari romi, pana la un muzeu al simțurilor si un restaurant “pe intuneric”.

Obiectivul principal al KCMC HYPERLINK „http://kcmc.ro/”–HYPERLINK „http://kcmc.ro/” HYPERLINK „http://kcmc.ro/”K Consulting Management and Coordination este sa contribuie proactiv la conturarea unei societați in care egalitatea de sanse, accesul pe piața muncii si cresterea economica reprezinta oportunitați reale pentru toate grupurile vulnerabile din Romania.

Atelierul de Panza este o intreprindere sociala cu o dubla misiune, de mediu si sociala, ce isi propune oferirea unei alternative ecologice la punga de plastic prin confecționarea manuala de produse din bumbac 100% (netratat si nevopsit) si oferirea de locuri de munca persoanelor cu dizabilitați fizice.

Despre autor

-