Publicat : vin, feb. 3rd, 2017

De astazi, elevii din Giurgiu pot beneficia gratuit de transportul in comun

ltConducerea Primăriei Giurgiu împreună cu operatorul local de transport public în municipiul Giurgiu au luat decizia ca începând de vineri, 3 februarie, toți elevii din municipiul Giurgiu să folosească gratuit mijloacele de transport în comun până la emiterea cardurilor nominale.
Accesul gratuit în microbuze se va face pe baza carnetului de elev (valabil și avizat de unitatea de învățământ). În acest fel toți elevii se vor putea bucura de această măsură până când vor intra în posesia cardurilor.
De aceasta facilitate ar putea beneficia 2.937 elevi, care se află până la această dată pe listele nominale de acordare a gratuității la transportul public urban, în baza HCL nr. 409/2016.
Conform acestei hotărâri, elevii unităților școlare din municipiu beneficiază de transport gratuit pe mijloacele de transport în comun dacă fac semestrial dovada prezenței la cursuri în procent de cel puțin 80% din orele de curs.
Pentru a fi înscris în Tabelul nominal al elevilor care îndeplinesc condițiile impuse de HCL nr. 409/2016, părinții sau alți reprezentanții legali ai elevilor trebuie să completeze și să depună o cerere, semestrial, la unitatea de învățământ. Pe spatele cererii unitatea școlară va face mențiunea prezenței la cursuri a elevului. Tabelele nominale sunt înaintate Primăriei Municipiului Giurgiu, care le centralizează și le predă operatorului local de transport în vederea emiterii cardurilor de călătorie. Operatorul de transport livrează Primăriei cardurile pe bază de proces verbal de predare-primire, iar Primăria, la rândul ei, le predă fiecărei unități de învățământ tot pe bază de proces verbal.N. Barbu
“Deja a început editarea cardurilor. (…) Tabelele nominale transmise de școli s-au centralizat, deja am urgentat și eu la compartimentul de învățământ din cadrul Primăriei să le trimită operatorului de transport, pentru că așteptau și ultima școală. Au făcut cereri destul de mulți. Au descărcat de pe aplicația “Catalogul electronic” cererea respectivă, au completat-o și au trimis-o. Sunt destul de mulți”, a precizat primarul Nicolae Barbu în conferință de presă.

Despre autor

-