De la 1 ianuarie 2018 nu se mai plateste taxa de habitat

cl taxaIn ultima saptamana din anul 2017, consilierii locali au aprobat incetarea contractului de prestari servicii de salubrizare dintre Primaria municipiului si SC Girexim SA Pitesti.
In acest nou context, locuitorii municipiului nu vor mai plati taxa de habitat, ci vor semna contracte cu firma colectoare…
Taxa de habitat a fost anulata inca din luna septembrie de consilierii locali, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2018. In cadrul sedintei de consiliu local din 28 decembrie 2017, primarul Nicolae Barbu a explicat motivul care a dus la aceasta situatie si a dat asigurari ca gunoiul menajer va fi ridicat de catre firma Girexim…
“Asadar, incepand cu data de 1 ianuarie 2018, giurgiuvenii nu vor mai plati taxa de habitat, ci tariful de salubrizare care va fi incasat direct de firma Girexim in baza contractelor individuale cu fiecare utilizator.
Din acest moment se functioneaza legal prin contractul de delegare semnat de Girexim cu ADI, asadar nu se va pune problema de necontinuare a serviciilor”, a precizat primarul Barbu.
Proiectul de hotărâre privind încetarea contractului de prestări servicii de salubrizare cu Girexim S.A. a fost adoptat de consilierii locali cu majoritate de voturi.