Publicat : joi, iun. 4th, 2015

DGASPC Giurgiu – Patru adulti cu dizabilitati au participat la Jocurile Nationale Special Olympics 2015

olympicsPatru adulti cu handicap, gazduiti in locuintele  protejate din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu au participat la  Jocurile Nationale Special Olympics, competitie sportiva  desfasurata in perioada 29 mai – 01 iunie 2015 la  Targu Mures. La aceasta competitie sportiva destinata persoanelor cu dizabilitati intelectuale au participat peste 300  copii si tineri din toate judetele tarii.

Participarea celor patru adulti cu dizabilitati la acest eveniment a fost posibila datorita sprijinului oferit  de Fundatia  irlandeza Comber, care a asigurarat  cheltuielile legate de transport, achizitionarea echipamentelor sportive dar si banii de buzunar pentru cei patru participanti la aceasta competitie. Adultii cu handicap gazduiti in locuinte protejate din Giurgiu (doi dintre ei aflati la cea de- a patra participare) au obtinut 2 medalii de aur si 6 medalii de bronz la probele de  atletism si bocce.

“Toti  participantii la acesta competitie se claseaza pe podium, fiind incurajati astfel sa –si depaseasca limitele; fie ca se claseaza  pe locul 1, locul 2 sau 3, acest tip de activitati le dezvolta spiritul competitiv, increderea in sine si dorinta de a se autodepasi. Pentru  Laurentiu, Maria, Cosmin si Fofo, zilele in care au fost la Targu Mures le-au adus mari satisfactii; pe langa faptul ca au avut ocazia sa demonstreze ca pot concura si bucuria de a urca pe podium, au avut si ocazia de a vizita orasul si de a socializa”, a declarat Ionela Parlog, sef serviciu Locuinte Protejate din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului  Giurgiu.

Despre autor

-