Publicat : joi, mai 28th, 2015

DGASPC si AJOFM Giurgiu ofera o sansa la munca persoanelor cu handicap institutionalizate

poza cursuriNoua tineri cu dizabilitati, institutionalizati in locuinte protejate si case de tip familial din Giurgiu, urmeaza cursuri de calificare in meseria de lucrator in comert.

Cursurile au inceput in data de 22 mai 2015 si vor fi finalizate in cursul lunii august 2015.

Participantii la aceste cursuri, persoane institutionalizate in cadrul structurilor rezidentiale aflate in subordinea Directiei Generale de  Asistenta Sociala si Protectia Copilului Giurgiu, au varste cuprinse intre 18 si 36 de ani  si sunt absolvente a cel putin 8 clase. ”Nu este pentru prima data  cand  AJOFM Giurgiu ofera persoanelor cu dizabilitati institutionalizate  posibilitatea de a  urma cursuri de calificare profesionala; au mai fost si alti tineri din locuintele protejate care au urmat, prin intermediul AJOFM Giurgiu,  cursuri de operator calculatoare  si cursuri de croitorie. Tinerii institutionalizati participa la aceste cursuri alaturi de alti tineri cu handicap din comunitate, avand astfel si posibilitatea de a socializa. Dorim sa contribuim astfel la abilitarea pentru viata independenta a persoanelor cu dizabilitati, in scopul cresterii  sanselor lor de  integrare  sociala. Este important insa ca acelasi interes sa il regasim si la angajatori; desi sunt oferite in acest sens si facilitati fiscale, sunt situatii in care intalnim in randul angajatorilor  reticenta in  ceea ce priveste angajarea  in munca a persoanelor cu dizabilitati”,  a declarat Ionela Parlog, sef serviciu locuinte protejate in cadrul DGASPC Giurgiu.

Cursurile destinate   persoanelor cu dizabilitati   sunt  organizate de Agentia Judeteana pentru  Ocuparea Fortei de Munca Giurgiu, institutie beneficiara a unui proiect cu finantare europeana ( Insert- Impreuna pentru o societate incluziva).

Furnizor de servicii in acest proiect este Centrul Regional de Formare Profesionala a Adultilor Calarasi. Cursantii participa atat  la ore de pregatire teoretica cat si la ore de pregatire practica, acestea desfasurandu-se la  Grupul Scolar Ion Barbu din Giurgiu. La finalizarea cursurilor participantii vor sustine un examen  de absolvire si vor obtine un certificat de calificare recunoscut la nivel european.

Despre autor

-