Din luna aprilie, beneficiarii de gratuitate la transportul in comun vor circula numai pe baza de card de calatorie

card calatorieSistemele pentru citit cardurile de transport in comun, amplasate in microbuzele operatorului de transport din municipiul Giurgiu vor deveni functionale incepand cu data de 1 aprilie. Administratia Locala din Giurgiu, prin reprezentanti ai Primariei, a distribuit persoanelor care beneficiaza de gratuitate la transportul in comun aproximativ 8.500 de carduri, iar alte 1.500 de carduri (ale persoanelor care nu au venit sa le ridice sau care nu au fost gasite la domiciliu) se afla in gestiunea Primariei. In urma unei evaluari a reprezentantilor administratiei publice locale, alte 7.000 de persoane sunt beneficiare de gratuitate la transportul in comun, insa nu au cerere depusa.
Primarul Nicolae Barbu a facut un apel catre persoanele care nu si-au ridicat cardul sau care nu au depus cerere pentru eliberarea acestuia, sa faca demersurile necesare pentru a beneficia de aceasta facilitate.
“Mai este putin timp pâna când cititoarele de carduri amplasate in mijloacele de transport in comun vor deveni functionale. Incepând cu data de 1 aprilie, costurile biletelor nu vor mai fi decontate beneficiarilor de gratuitate pe baza de documente. Drept urmare, operatorul de transport in comun isi rezerva dreptul sa nu mai permita intrarea in microbuz a acestor personae, fara ca acei beneficiary sa detina cardul emis de Primaria Giurgiu. Nu vreau sa trag un semnal de alarma, ci vreau doar sa-i mobilizez pe toti cei care beneficiaza de aceasta facilitate sa vina sa depuna cerere”, a declarat primarul Nicolae Barbu.
In urma cu doua luni si jumatate, municipalitatea a demarat o actiune de informare a beneficiarilor de gratuitate la transportul in comun, iar reprezentantii Primariei au mers la asociatiile de proprietari, la asociatiile de pensionari sau la domiciliile beneficiarilor pentru a le prezenta modele de cerere si tot ceea ce trebuie sa faca pentru a intra in posesia cardurilor.