Publicat : mie, iul. 13th, 2016

BAC 2016 – Din nou primii… din coada clasamentului

bac 2016Dezastrul din invatamantul giurgiuvean continua. Rezultatele de la BAC din 2016 au confirmat ca judetul Giurgiu este din nou pe ultimul loc pe tara.
O analiza a invatamantului giurgiuvean, oficial vorbind, nu a realizat nimeni. Ar fi interesant de aflat cine este de vina: elevii, profesorii, parintii sau sistemul de invatamant in general. Din start, “sistemul” iese din o ipotetica analiza – de ce se poate in alte parti si nu se poate si la noi; de ce se poate in anumite licee, iar in altele dezastrul este la el acasa…
Asteptam analiza factorilor competenti si provocam o astfel de analiza.
Altfel, in cifre, stam astfel: 1.597 de elevi inscrisi, din care numai 604 au trecut de BAC. 149 nu s-au prezentat la examen, iar trei elevi au fost eliminati.
Ca de obicei, varful promovatilor a fost atins de cele doua licee fanion: Maiorescu si Vianu, iar un singur elev a reusit sa obtina 10 pe linie – Cosmin Calcîi.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Laura spune:

    Vina este in primul rand a sistemului de invatamant giurgiuvean, care a promovat in functii de conducere in inspectorat, scoli generale si licee tot felul de indivizi al caror singur merit este acela ca sunt membri de partid. Acest sistem tolereaza de ani buni licee cu promovabilitate zero. Si se multumeste cu ultimul loc ocupat mereu la examenele nationale si la majoritatea olimpiadelor nationale (exceptiile sunt extrem de putine si cu ele mu se face primavara).
    Este apoi vina parintilor care au impresia ca loazele lor sunt niste genii neintelese si a profesorilor care, atunci cand catadicsesc sa se prezinte la ore, sunt, multi dintre ei, blazati, obositi si/sau pur si simplu incompetenti. A avut cineva vreodata curiozitatea sa vada ce studii au la baza multi dintre cei care ne pregatesc odraslele?
    Si, evident, o mare parte din vina o au copiii ghidati gresit de o societate bolnava, de familii, profesori samd.

  2. […] Dezastrul din invatamantul giurgiuvean continua. Rezultatele de la BAC din 2016 au confirmat ca judetul Giurgiu este din nou pe ultimul loc pe tara. O analiza a invatamantului giurgiuvean, oficial vorbind, nu a realizat nimeni. Ar fi interesant de aflat cine este de vina: elevii, profesorii, parintii sau sistemul de invatamant in general. Din start, […] Sursa: opiniagiurgiu.ro Articol sursa: BAC 2016 – Din nou primii… din coada clasamentului […]