Publicat : mar, feb. 2nd, 2016

Din semestrul II va fi implementat catalogul electronic in scolile din municipiu

catalogSaptamana trecuta, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Nicolae Barbu a precizat ca din semestrul al II-lea, catalogul electronic va deveni functional.
„In acest moment este finalizat caietul de sarcini si cerintele sistemului electronic de management scolar. Toata logistica necesara implementarii va fi asigurata printr-un proiect ambitios, Primaria Giurgiu urmand sa deruleze toate procedurile legale in acest sens. Va fi o licitatie in cadrul careia criteriul cel mai important de selectie al firmei de mentenanta va fi cel financiar”, a precizat Nicolae Barbu.
Pentru implemenatarea catalogului electronic va fi nevoie de un soft modern si de tablete sau laptopuri. Fiecare elev va avea o fisa electronica in care va fi stocata toata activitatea scolara curenta a acestuia, activitate care va putea fi accesata de director, diriginte, profesor sau secretara scolii. De asemenea, ceea ce este foarte important, parintii vor putea vizualiza in timp real notele si absentele odraslelor.
La inceputul fiecarui an scolar, utilizatorii vor primi un cod de activare al contului personal unic la nivel national pe baza de parola, care va fi valabil pentru intreg ciclul scolar. „Eu cred ca acest sistem electronic de management scolar va aduce lucruri bune. Sunt convins ca o sa existe o implicare mai mare a parintilor in actul de invatamant al copiilor, o responsabilizare, mai ales ca vor avea informatia in timp util, vor sti de absentele si notele copilului si astfel pot lua masuri mai rapid”, a precizat edilul sef.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. profesor spune:

    Daca se poate o sugestie, cel mai bine ar fi tablete, caci unii din noi au ore si in doua ture zilnic si trebuie sa venim de doua ori pe zi cu laptop – ul la scoala, e mai greu