Publicat : mie, sept. 23rd, 2015

Directia Generala Anticoruptie a elaborat “Ghidul de informare pentru cetateni in relatia cu structurile Ministerului Afacerilor Interne”

carteElaborarea acestui material vine in intampinarea nevoii cetatenilor de a fi informati cu privire la actiunile si autoritatile statului, urmarind facilitarea accesului la informatie, cresterea gradului de incredere si reducerea coruptiei birocratice si administrative.

Ghidul cuprinde informatii utile pentru cetateni in vederea obtinerii de documente ce sunt eliberate de fiecare structura din cadrul M.A.I., prezentarea infractiunilor de coruptie, documentele necesare in vederea eliberarii unui act administrativ specific fiecarei structuri, taxele aferente si modalitatile de plata, termene de eliberare, etc., precum si promovarea pe fiecare pagina a liniei telefonice gratuite a Directiei Generale Anticoruptie – 0800.806.806 (apelabila gratuit din orice retea, inclusiv cea de telefonie mobila).

Pe site-ul official al DGA exista si o varianta electronica extinsa a acestui ghid, care cuprinde, pe langa informatiile din varianta tiparita, si modele de formulare sau specimene de documente.

Materialul a fost diseminat catre structurile Ministerului Afacerilor Interne  de la nivel teritorial si catre cetateni.

Serviciul Judetean Anticoruptie Giurgiu reaminteste cetatenilor ca, in situatia in care un functionar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne le solicita o suma de bani sau bunuri contra unui serviciu, sa sesizeze imediat acest abuz la structura teritoriala din cadrul Directiei Generale Anticoruptie, respectiv:

Serviciul Judetean Anticoruptie Giurgiu, cu sediul in municipiul Giurgiu, str. Calugareni, nr. 26. telefon: 0246/207.180 sau la adresa de e-mail: giurgiu.dga@mai.gov.ro.

Despre autor

-