Publicat : joi, iul. 13th, 2017

Directorul DITL Giurgiu pune capat speculatiilor privind concursul pentru ocuparea unor posturi

Laurentiu TinteaElaborarea noilor organigrame aprobate de consilierii locali au starnit pe langa panica printre angajatii din Primarie, DAS sau DITL, si speculatii dintre cele mai trasnite, speculatii alimentate de unii dintre consilierii care au votat impotriva acestor organigrame, “de grija angajatilor”.
De la acuzatii ca se face epurare politica, pana la acelea ca subiectele vor fi primite de unii cu mult inainte sau ca preavizele s-au dat pe criterii… clientelare, toate acestea s-au facut auzite pe diferite canale din spatiul public
Directorul Directiei de Taxe si Impozite Locale Giurgiu, Laurentiu Tintea a remis un comunicat de presa prin care incearca sa raspunda unor astfel de speculatii:

Comunicat
Având în vedere repetatele luări de poziție din spațiul public, în legătură cu procesul de restructurare al DITL Giurgiu, conducerea Direcției de Impozite și Taxe Locale face următoarele precizări:
– Persoanele care au primit preaviz nu ocupă și nu au ocupat niciodată funcții de conducere în cadrul DITL Giurgiu.
– Dintre numele persoanelor vehiculate în spațiul public, domnii Virgil Peia și Gelu Valerica nu se regăsesc pe lista celor care au primit preaviz, dintr-un motiv foarte simplu: domnul Peia este Șef Birou Persoane Juridice recent numit temporar în această funcție de către mine după obținerea avizului de la ANFP, iar domnul sau doamna Gelu Valerica nu este și nu a fost niciodată angajat/ă al/a DITL.
– Din octombrie 2012 de când ocup această funcție la nivelul DITL Giurgiu, nu am împărțit niciodată angajații acestei instituții, în dezirabili și indezirabili, atât înainte cât și după înmânarea preavizelor. Acestea sunt probabil metehne ale celor care conduceau administrația locală, pe vremea fostului primar.
Pentru orice manager, reducerea personalului – în nicio împrejurare, nu este deloc o veste bună! Oamenii sunt cea mai importantă resursă pentru orice entitate publică sau privată, iar rezultatele unui conducător apar doar dacă echipa pe care o conduce are la rândul ei rezultate.
– Criteriile vârstei și al vechimii într-o funcție publică nu au fost și nu vor fi niciodată pentru mine criterii de concediere, așa cum nu vor fi nici garanții că acei oameni vor performa în acele funcții. Administrația publică are nevoie să performeze, astăzi mai mult ca oricând.
– În privința pregătirii profesionale – mai mult sau mai puțin ”sclipitoare” a celor menționați, vreau să precizez că o parte dintre ei au susținut în ultimii 5 ani concursuri pentru ocuparea a unor funcții de conducere în cadrul DITL Giurgiu, însă rezultatele au fost de fiecare dată dezamăgitoare, în unele cazuri unii dintre ei au candidat și singuri pe post și nu au luat acele examene, iar în alte situații notele finale după examinare nu au depășit nici măcar nota 2 (doi)! De fiecare dată din comisiile de examinare au făcut parte și reprezentanți ai ANFP!
– Apartenența politică (dacă există) a celor care au primit preaviz nu constituie și nu a constituit un criteriu de înmânare a acestor preavize. Personal nu am fost și nu sunt membru al niciunui partid politic din România și nici nu am interzis nimănui vreodată să-și exercite acest drept. Politica se face la partid și în spațiu public, nicidecum în cadrul DITL sau în timpul programului de lucru; Direcția de Impozite și Taxe Locale trebuie să respecte hotărârile Consiliului Local și Dispozițiile Primarului, în concordanță cu legile țării. În acest moment nu facem decât să punem în aplicare ceea ce forul deliberativ – care este Consiliul Local al Municipiului Giurgiu, a hotărât!
– Personal consider că toate opiniile manifestate în spațiul public (în mass-media locală, pe bloguri sau rețelele de socializare) încă respectă pe deplin dreptul la opinie, însă în situația în care aceste opinii se vor transforma în presiuni politice, administrative sau de orice altă natură, pentru favorizarea unora dintre angajați sau nefavorizarea altora în cadrul acestor examinări, mă voi vedea nevoit să sesizez instituțiile de cercetare penală în acest sens!
Orice persoană care este dornică să evolueze profesional, care asigură un climat de comunicare pozitiv și favorabil cu toți contribuabilii, care este orientată în permanență spre soluții pentru cetățeni și mai ales pune pe primul loc contribuabilul, își va găsi întotdeauna un loc în echipa DITL Giurgiu”.
Laurențiu Țintea
Director Executiv
Direcția de Impozite și Taxe Locale Giurgiu

Despre autor

-