Publicat : lun, iun. 26th, 2017

Doi tineri din Bucuresti vor sa demonstreze ca si cei cu diabet pot face performanta – “Da, si eu pot” – turul Romaniei pe bicicleta

byk 2Gabriela Airinei si sotul acesteia, Cristian Airinei si-au propus sa faca turul Romaniei pe bicicleta in 30 de zile, pentru a demonstra ca si bolnavii de diabet pot sa aiba o viata normala.
Duminica, 25 iunie, prima etapa a acestui tur a fost facuta pe traseul Bucuresti – Giurgiu. Cei doi au plecat din Parcul Izvor si au fost insotiti pana la Giurgiu de un numar de 20 de biciclisti amatori.byk 1La intrarea in Giurgiu si la punctul final (Primaria Giurgiu), trupa de biciclisti a fost intampinata de parinti care au copii bolnavi de diabet, implicati in acest proiect, iar spre seara a avut loc o conferinta de presa in cadrul careia s-au punctat cateva aspecte legate atat de turul de forta al celor doi, cat si de proiectul in care sunt implicati.
“Inca de acum 5 luni va anuntam ca pe 25 iunie incepe turul Romaniei pe bicicleta, acest lucru fiind facut pentru prima data de o persoana cu diabet insulino-dependent de tip I, iata ca am ajuns si la momentul de start al acestei aventuri curajoase, care presupune un imens exercitiu de vointa, forta psihica si fizica”, a spus Mihaita Grigore, care impreuna cu sotia sa – Iulia – sunt implicati si sprijina acest proiect.
Gabriela Airinei a indemnat copii prezenti la intalnire sa faca sport, iar pe adulti sa se implice activ pentru ca numai asa, proiectul “Da, si eu pot” poate fi unul de succes.
“Au trecut deja 5 luni de la prima intalnire, dar suntem bucurosi ca am ajuns la acest nou inceput… Ziua de astazi a fost una plina, iar impreuna cu prietenii si sustinatorii nostri am reusit sa trecem peste toate greutatile. Inceputul a fost greu, mai avem 2.850 de kilometri si finalizam turul Romaniei…”, a spus Gabriela Airinei.
Despre provocarile traseului si programul pe care il vor avea in continuare a vorbit si Cristian Airinei:
“Aceasta prima etapa a fost cu atat mai usoara, cu cat circa 20 de biciclisti din Bucuresti ne-au insotit pana la Giurgiu. In etapele urmatoare o sa incercam sa ne facem ritmul nostru, in asa fel incat sa ne incadram in programul pe care ni l-am propus si sa ducem la bun sfarsit proiectul, astfel ca la finalul celor 30 de zile sa reusim sa ajutam cat mai multi copii. Acesta este scopul principal al proiectului nostru. Pe langa asta, Gabriela vrea sa dovedeasca faptul ca sportul este benefic pentru cei care sufera de diabet”.byk 3Traseul propus in acest proiect este urmatorul: Bucuresti, Giurgiu, Turnu Magurele, Corabia, Turnu Severin, Moldova Noua, Timisoara, Arad, Oradea, zona Maramures, Iasi, Suceava, Constanta, Bucuresti, iar scopul final al proiectului este acela de achizitiona din donatii cat mai multe kituri pentru monitorizarea glicemiei, si oferirea acestor kituri pentru copiii care au diabet.
Donatiile pot fi facute accesand site-ul www.dasieupot.ro unde sunt trecute conturile si modalitatile de donare.byk 4

Despre autor

-