Publicat : mar, mart. 17th, 2015

Echipa “Let`s Do It, Romania!” lanseaza cea de-a doua editie “Let’s Do It, Danube!”

Voluntari la curatenie 1Pentru cel de-al doilea an consecutiv, echipa “Let’s Do It, Romania!”desfasoara în aceasta primavara campania “Let’s Do It, Danube!”, creata cu scopul de a educa si responsabiliza cetatenii României în ceea ce priveste curatenia apelor si în special a Dunarii, cea mai importanta apa curgatoare din tara.

Campania debuteaza pe 21 martie cu o actiune de curatenie la care sunt asteptati peste 3000 de elevi din toate judetele dunarene. Actiunea de curatenie marcheaza Ziua Internationala a Apelor de pe 22 martie.

“Let’s Do It, Danube!” va continua cu o ampla campanie de educare ecologica în scolile din judetele dunarene, prin intermediul training-urilor interactive sustinute de echipele locale “Let’s Do It, Romania!”. Elevii vor învata ce înseamna un comportament responsabil fata de mediu si care sunt lucrurile pe care le pot face, zi de zi, pentru a proteja planeta şi a reduce poluarea, primind în acelaşi timp şi informaţii despre fluviul Dunarea, fauna si flora pe care le gazduieşte. Dupa training, urmeaza proiecţia filmului documentar “Dunarea, Amazonul Europei” în doua parţi, creat de casa de producţie ScienceVision Filmproduktion GmbH, considerat ca fiind cel mai spectaculos documentar despre Dunare realizat în ultimii ani. Documentarul urmeaza cursul Dunarii de la origini pâna la varsare şi descrie fauna şi flora din zonele prin care fluviul trece, dar şi importanţa turistica şi comerciala pe care Dunarea o are în economia Europei.

Campania de educare va continua cu concursul de creatie “Exploratorii Dunarii”, în care elevii vor împartasi povestile lor cu Dunarea si se va încheia cu o tabara în Delta Dunarii dedicata elevilor cu rezultate deosebite. De asemenea, “Let’s Do It, Danube!” înseamna si o actiune de curatare a malurilor Dunarii pe 27 iunie 2015, în apropierea Zilei Internationale a fluviului. O premiera în acest an este curatarea luciului de apa cu ajutorul unor ambarcatiuni speciale si a unor echipe de scafandri. Judetele implicate în acest an la ziua de curatenie sunt Caras – Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta.

În 2014, “Let’s Do It, Danube!” a implicat peste 9000 de voluntari în cele 2 etape ale proiectului: peste 4700 de elevi au luat parte la actiunile de educare si responsabilizare si peste 4400 de voluntari au curatat malurile Dunarii în 12 judetene, cu ocazia Zilei Internationale a Dunarii.

“Let’s Do It, Danube!” este realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si este sustinut de Kaufland România.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Inspirat din iniţiativa Estoniei, unde 50 000 de voluntari au luat parte la ziua de curaţenie organizata pe data de 3 mai 2008. Din 2010 pâna acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 000.000 de voluntari care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deseuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

Despre autor

-