Publicat : mar, iun. 16th, 2015

Elevi de la Colegiul Maiorescu, in vizita la copiii instituonalizati

ctfdanielaa15iunie2015Elevii  clasei a  XI-a  F din cadrul Colegiului National „Ion Maiorescu”, indrumati de diriginta Peter Ludmila, au fost luni, 15 iunie 2015,  in vizita la copiii de la Casa de tip familial „ Daniela”, carora le-au adus in dar dulciuri.

Actiunile derulate de elevii mai multor clase de la Colegiul National „Ion Maiorescu”  se desfasoara de aproximativ 3 ani, elevii venind cu regularitate in vizita la cei 14 copii beneficiari de masura de protectie speciala- plasament   la Casa „Daniela”. De fiecare data,  elevii  le-au adus copiilor   dulciuri  si fructe si  au  desfasurat  impreuna cu acestia activitati recreative.

„La casele de tip familial din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului  Giurgiu vin diverse persoane, mai ales in preajma sarbatorilor de Paste sau de Craciun, pentru a aduce  cadouri copiilor din sistemul de protectie. Elevii de la Colegiul National „Ion Maiorescu” sunt insa o prezenta constanta,  activitatile de petrecere a timpului liber, de recreere si socializare precum cele desfasurate acum contribuind la dezvoltarea cognitiva, sociala si emotionala a copiilor; astfel de activitati  contribuie de asemenea la dezvoltarea deprinderilor de viata independenta, in vederea integrarii lor sociale”, a declarat Denisa Cristescu, consilier in cadrul DGASPC Giurgiu.

Despre autor

-