Publicat : lun, mai 30th, 2016

Elevii de la Maiorescu au ocupat primul loc la concursul “Sanitarii priceputi”

cr 3La sfarsitul saptamanii trecute, Centrul Cultural Ion Vinea, a gazduit voluntarii de Cruce Rosie din Giurgiu, pentru a participa la concursul de prim-ajutor “Sanitarii Priceputi”, organizat de Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania.
La concurs au participat tineri din municipiu si judet, elevi de la Colegiul National Ion Maiorescu, Liceul Tudor Vianu, Liceul Nicolae Cartojan si elevi ai liceului Udriste Nasturel din Hotarele.cr 1
Participantii la concurs au avut de trecut o proba teoretica si una practica. Daca la proba teoretica, testul grila pe care l-au avut de rezolvat echipajele a cuprins notiuni de prim-ajutor, educatie pentru sanatate sau abc-ul Crucii Rosiii notiuni despre crucea rosie, la proba practica au avut de demonstrat, in fata jurului, cum se acorda primul ajutor in situatii critice.
Membrii juriului au fost incantati de demostratiile elevilor si au oferit premii participantilor.
Locul I a fost ocupat de C.N Ion Maiorescu, locul II a revenit Liceului Nicolae Cartojan, locul III a revenit Liceului Udriste Nasturel din Hotarele, iar mentiunea a fost acordata Liceului Teoretic Tudor Vianu.
Primarul Nicolae Barbu a fost alaturi de concurenti si a felicitat Filiala de Cruce Rosie Giurgiu pentru modul de organizare si implicare in societatea civila, a vorbit cu membrii echipajelor si le-a multumit pentru implicarea ca voluntari in astfel de actiuni.cr 2
La randul sau, Inspectorul General Scolar, Gigi Oprisan a declarat ca este incantat de practicile dobandite de tinerii participanti pentru acordarea corecta a primului ajutor, practici care sunt hotaratoare pentru salvarea de vieti omenesti.

Despre autor

-