Publicat : sâm, mai 9th, 2015

Eurodeputatul Victor Negrescu cere o Comisie pentru Internet, Agenda Digitala si Securitate Cibernetica in Parlamentul European

Victor negrescuEurodeputatul PSD Victor Negrescu i-a solicitat presedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, infiintarea unei Comisii pentru Internet, Agenda Digitala si Securitate Cibernetica in cadrul legislativului de la Bruxelles. Victor Negrescu este detinatorul premiului „Europarlamentarul Anului” la categoria Internet si Agenda Digitala oferit la Bruxelles.

In cadrul unei scrisori catre presedintele Parlamentului European, Victor Negrescu a subliniat ca „Agenda Digitala, Internetul si serviciile de comunicare bazate pe IT au devenit, in ultimul deceniu, o parte intrinseca a vietii in UE” si ca „structura Parlamentului European in ceea ce priveste comisiile de specialitate a ramas in urma”.

Potrivit apelului europarlamentarului social-democrat catre Martin Schulz, legislativul UE cuprinde 20 de comisii de specialitate, insa niciuna dintre ele nu vizeaza in mod direct mediul online sau securitatea cibernetica..

„Parlamentul European, ca organ legislativ fundamental al Uniunii Europene, trebuie sa abordeze intr-o maniera integrata si coerenta toate aspectele care tin de Internet, de Agenda Digitala si de siguranta cibernetica, asa cum face deja si cu celelalte domenii cheie. De aceea, va solicit sa luati in calcul infiintarea unei Comisii pentru Internet, Agenda Digitala si Securitate Cibernetica in Parlamentul European, care sa indeplineasca aceasta functie”, afirma Victor Negrescu in apelul sau.

De la inceputul mandatului sau, Victor Negrescu s-a remarcat in domeniul Agendei Digitale prin pozitiile exprimate in plenul Parlamentului European si prin evenimentele organizate la Bruxelles care au vizat fie protejarea utilizatorilor de Internet, fie crearea unei piete interne unice in domeniul digital si scaderea tarifelor de comunicatii la nivel european. Europarlamentarul roman a scris numeroase articole pe aceasta tema in presa europeana, subliniind in mai multe randuri potentialul Romaniei si al Europei in domeniul IT&C.

Despre autor

-