Publicat : mar, iun. 16th, 2015

Europarlamentarul Victor Negrescu obtine sprijin pentru specialistii IT in urma unei intalniri cu Vicepresedintele CE, Andrus Ansip

negrescu ITDetinatorul titlului „Europarlamentarul Anului” la categoria Agenda Digitala si Internet, social-democratul Victor Negrescu, a avut o intalnire cu Vicepresedintele Comisiei Europene, Andrus Ansip, Comisar pentru Piata unica digitala. Eurodeputatul roman a obtinut astfel sprijinul reprezentantului Executivului european pentru mai multe proiecte ale sale: finantarea din fonduri europene a formarii digitale, crearea unei platforme online pentru ajutarea antreprenorilor digitali, respectiv infiintarea unor Comisii pentru Viitor la nivelul UE.

De asemenea, in urma invitatiei europarlamentarului PSD Victor Negrescu,Vicepresedintele Comisiei Europene va efectua o vizita de lucru in Romania. Oficialul european a tinut sa-si exprime aprecierea, cu ocazia intrevederii, pentru expertii romani din sfera IT&C, subliniind ca Romania are un potential foarte mare in domeniu.

„Intalnirea cu Vicepresedintele Comisiei Europene a fost avantajoasa pentru Romania din mai multe puncte de vedere. In primul rand, domnul Andrus Ansip si-a exprimat intentia, in urma invitatiei mele, de a efectua o vizita in tara noastra, unde – dupa cum si insusi comisarul a apreciat – potentialul in domeniul digital este enorm.
In acelasi timp, reprezentantul Comisiei Europene a afirmat ca va sustine proiectele mele pilot privind finantarea formarii digitale, recunoasterea tuturor profesiilor IT si finantarea din fonduri europene a competentelor digitale – initiative care, chiar daca vor fi implementate la nivelul UE, ajuta mai ales specialistii si firmele romanesti, care se afla in momentul de fata in plina dezvoltare.
Comisarul pentru Piata unica digitala va sprijini si proiectul meu pentru crearea unei platforme online, menita sa explice celor interesati cum isi pot dezvolta o afacere online si cum pot profita de oportunitatile si facilitatile europene”, a declarat Victor Negrescu.
Europarlamentarul roman a obtinut sustinerea Vicepresedintelui Comisiei Europene si pentru crearea unei Directii Generale (DG) speciale in cadrul Comisiei Europene si a unei Comisii pentru Viitor in Parlamentul European. Acestea vor viza teme care tin de domeniul IT&C, de securitatea cibernetica si de implementarea noilor tehnologii la nivelul UE, elaborand in acelasi timp strategii pe termen lung privind economia si societatea europeana.
Eurodeputatul Victor Negrescu a subliniat in mai multe randuri ca „tara noastra are o sansa enorma in domeniul Agendei Digitale: Romania poate sa devina o adevarata Silicon Valley a Europei! Avem profesionisti foarte bine pregatiti pe IT&C, recunoscuti peste hotare, avem companii care se dezvolta in prezent foarte mult si investitori interesati de potentialul Romaniei. Putem fi, ca tara, un lider in domeniu”.

Despre autor

-